İlçeleri heyecanlandıran “Acaba il olacak mıyız?” sorusu zaman zaman gündeme düşerek, ister istemez o ilçeleri umutlandırmaya devam ediyor.

Yine ulusal medyanın yaptığı yeni bir habere göre Türkiye'nin idari yapısında beklenen değişiklikler, 76 ilçenin il olma potansiyelini gündeme taşıdığını belirtti.

Nüfus yoğunluğu, ekonomik kalkınma ve altyapı durumu gibi kriterler temel alınarak yapılan bu değerlendirme, yerel yönetimlerin yeniden şekillenmesine ve bölgesel kalkınmanın hızlandırılmasına yönelik önemli adımlar içeriyor.

LÜLEBURGAZ; Çevre Farkındalığı İçin Toplandılar LÜLEBURGAZ; Çevre Farkındalığı İçin Toplandılar

Ve bu listede Trakya’dan iki ilçe göze çarpıyor.

Lüleburgaz ve Çorlu…

Kırklareli’nin en büyük ilçesi Lüleburgaz özellikle bu konuda sık sık gündeme gelen isim oluyor. Uzun zamandır il olma arzusu ile yanıp tutuşan Lüleburgaz gerek nüfusu gerekse sanayisi ile öne çıkan ekonomisiyle kriterlerini yerine getirdiğini düşünüyor. Yapılan kamuoyu araştırmasında da Lüleburgazlı vatandaşların bu konuda yoğun bir beklentisi olduğu belirlendi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi de büyük oranda il olma potansiyeli taşıyor.

Bakalım önümüzdeki süreçte 82 83 84 85 plaka kodlarının yeni sahipleri kimler olacak?

Listede yer alan diğer ilçelerden bazıları da şunlar; Büyükçekmece, Gebze, Bağcılar, Ereğli, Fethiye, Alanya, Elbistan, Akhisar, Bandırma, Polatlı, Keçiören, Konya-Ereğli, Siverek, Tarsus, Edremit, Cizre, Yüksekova…

Editör: Ferdi Kurtbayram