Lüleburgaz

Lüleburgazlı Yazar Bu Kez CHP’nin Tarihini Kitaplaştırdı

Lüleburgazlı Araştırmacı, Tarihçi, Yazar Ali Arslan bu kez Cumhuriyet Halk Partisi’ni araştırdı.

“Trakya’da Milli Mücadele”, “Bergostan Lüleburgaz’a Belediyenin 150 Yılı”, “ Osmanlı Arşiv Belgelerinde Lüleburgaz”, “Osmanlı Salnamelerinde Lüleburgaz”, ve “Cumhuriyet Dönemi Arşiv Belgelerinde Lüleburgaz” gibi önemli kitapları yayınlanan Lüleburgazlı Araştırmacı, Tarihçi, Yazar Ali Arslan bu kez Cumhuriyet Halk Partisi’ni araştırdı.

Yazar, "1923-2023 CHP Lüleburgaz Siyasi Tarihi" kitabını okurlarıyla buluşturdu. Dün Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi Türkan Saylan Salonu’nda gerçekleştirdiği tanıtım ve imza kokteylinde kitabını kamuoyu ile paylaşan Arslan; “Uzun yıllardır üzerinde çalıştığım "1923-2023 CHP Lüleburgaz Siyasi Tarihi" kitabımı yayına hazırlamış bulunuyorum. Kitabımda kuruluşundan bugüne CHP Lüleburgaz Örgütünü en detaylı şekilde belgelerle ve objektif olarak bulacaksınız. Kitap içeriği tarihsel bir belge niteliği taşımaktadır” ifadelerini kullandı.  

Kitapta; Milli Mücadele Dönemi ve CHP’nin kuruluş öyküsünden, partinin Lüleburgaz’daki kuruluş süreci detaylı bir şekilde okuyucuya aktarılıyor.

İmza gününde kitaba ilgi büyüktü. İlçenin tanınmış siyasilerinden, çevreci kimliği ile ön plana çıkan Hakan Dedeoğlu da programa katılım gösterdi. Dedeoğlu; “Bu güzel eseri birikimleriyle, araştırmacı kimliğiyle derleyen ve tarihin 100 yıl öncesinden ve bugün itibarıyla geleceğimize ışık tutacak olan bu güzel eseri kitaplaştıran dostum Lüleburgazlı tarih öğretmeni Ali Arslan’ı çalışmalarından dolayı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” şeklinde duygularını ifade etti.