Eğitim

Maarif Kongresine Vize’den Başvuru

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği "Maarif Kongresine" Küçük Adımlardan Büyük Hedeflere ilçe proje ekibinde görevli öğretmenlerden bildiri başvurusu geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği "Maarif Kongresine" Küçük Adımlardan Büyük Hedeflere ilçe proje ekibinde görevli öğretmenlerden bildiri başvurusu geldi.

Öğretmenler Günü Kutlama programları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yurt içi ve yurt dışı teşkilatlarında görev yapan öğretmenlerin katılımlarıyla 26-27 Kasım 2024 tarihlerinde Erzurum'da "Maarif Kongresi" düzenlenecek.

Maarif Kongresi'nde, "Öğretmen Gözüyle oyun ve arkadaşlığın, ailenin ve sosyal sorumluluk çalışmalarının" eğitime etkisi konuları ele alınacak. Öğretmenler, kongrede deneyimlerini aktaracak. Cumhuriyetin 101.yılında bu köklü miras üzerine inşa edilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hayata geçirildi. Öğretmenler Günü kutlama programı kapsamında Maarif Kongresi düzenlenerek öğretmenlerin uygulamaya ilişkin deneyimlerinin bildiri olarak paylaşılması hedefleniyor. Kongre ile öğretmenlerin saha deneyimlerinin teorik temellerle desteklenmesi ve eğitim uygulamalarında en iyi yöntemlerin paylaşılmasının sağlanarak eğitim sisteminin güçlenmesine katkıda bulunması amaçlanıyor. Her temadan 3'er bildiri olmak üzere toplamda 9 bildirinin kongrede sunumunun yapılması, 50 bildirinin de kitap olarak yayımlanması hedefleniyor.

Bu kapsamda Şube Müdürü Hakan AYHAN,  Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hakkı ÇAKIR, Çakıllı Ortaokulu Müdür Yardımcısı Esra ÖZTÜRK, Sergen Ortaokulu Matematik Öğretmeni Büşra Nur ARSLAN, Çakıllı Ortaokulu Matematik Öğretmeni Eda YANAR, Kıyıköy Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Yağmur ÜLGER tarafından bildiri hazırlanarak kongreye başvuru yapıldı. Bildiri ekibi, bildirileri hakkında bilgi vermek üzere Bilim ve Sanat Merkezi'nde İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir'in de katılımlarıyla toplantı yaptı. Kongreye başvurularından dolayı Akdemir bildiri ekibine teşekkür etti.