Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu, Trakya ziyaretleri kapsamında 19 ve 20 Temmuz tarihlerinde Kırklareli’ndeydi. Federasyon Başkanı Hayrettin Yıldırım, Başkan Vekilleri; Muhittin Doğan, Mustafa Geç, Genel Sekreter Ersin Akkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri programın 1. günü olan 18 Temmuz Salı, Tekirdağ’ın Çorlu ve Malkara Odalarını ziyaret etti. 19 Temmuz Çarşamba günü ise Çanakkale ile Edirne’nin Uzunköprü ve Keşan odalarına konuk olan heyet, aynı günün akşamı Kırklareli’ne geldi. Kırklareli Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Ömer Topuz’un ev sahipliğinde saat 19.00’da Akkuş Kaya Otel’de Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Heyet perşembe günü ise saat 16.00’da Esnaf ve Sanatkârlar Düğün ve Toplantı Salonunda Trakya Bölge Toplantısını gerçekleştirdi.

Trakya’daki oda temsilcilerinin katılım gösterdiği toplantının açılış konuşmasını Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Başkanı Hayrettin Yıldırım gerçekleştirdi. Yıldırım; “Göreve geldikten sonra yönetim olarak bir karar almıştık. Yapılacak olan Yönetim Kurulu toplantılarını çevresindeki illeri de toplayarak gerçekleştirelim istedik. Aynı zamanda bunları bölge toplantılarına da dönüştürelim demiştik.  Bu uygulamanın ilkini burada gerçekleştiriyoruz. Burada yaptığımız ve yağacağımız bir takım çalışmaları sizlerle paylaşmak ve istişare etmek için bir araya geldik” şeklinde konuştu.

Kırklareli Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Ömer Topuz da “Hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında; “Hayrettin Başkanımız bizleri kırmayarak bu anlamlı toplantıyı burada düzenledi. İlimize hayırlı olmasını diliyorum. Teşekkür ediyorum” şeklinde temennilerini sundu. Topuz daha sonra günü anısına hazırlanan bir hediyeyi Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Başkanı Hayrettin Yıldırım’a sundu.

Ardından toplantıda gündem maddeleri sırasıyla görüşüldü. Bu kapsamda Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Başkanı Hayrettin Yıldırım,  genel merkez binasında yapılan yenileme çalışmalarından federasyon tarafından hazırlanan projelere kadar birçok konu hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Buna göre federasyonun haziran ayında başvurusunu yaptığı ilk projesi “Elektrikli Mobilete Akademisi Sürdürülebilir Geleceğe Yönelik Mesleki Eğitim” adını taşıyor. Bu proje elektrikli araçlarla ilgili mesleki eğitim sağlamak için uluslararası bir işbirliği geliştirmeyi hedefliyor. 3.8 Milyon Euro bütçeli, 4 yıl sürecek projede; eğitimcilere, işverenlere, işçilere ve öğrencilere elektrikli araçlarla ilgili detaylı eğitimler verilerek, sektördeki bilgi ve becerilerin artırılması amaçlanıyor.  

Ayrıca Federasyonun şu anda başvuru aşamasında olduğu projeleri de bulunuyor. Bunlar;  “Rüzgâr Enerjisi Sektöründe Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi ve Gençlerin İstihdam Edilmesi”, “Deprem Bölgesinde Sanayinin Canlandırılması” ve “Suriyeli Sanayi Çalışanlarının Oryantasyonu” şeklinde sıralandı.

Toplantıda daha sonra gündem maddeleri kapsamında Kahramanmaraş Depreminin yaralarının sarılması ile ilgili yapılan çalışmalar ele alındı. Mesleki konuların istişare edildiği toplantıda yönetmelik taslakları, eğitim çalışmaları gibi konular görüşüldü. Dilek ve temenniler ile sona eren toplantının sonrasında heyet, Memet Restaurant’ta yenen yemekte bir araya geldi. Ardından Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu temsilcileri ilimizden ayrıldılar.

Editör: Haber Merkezi