Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), 81 ilden gelen üyeleriyle "Enflasyon düzeltmesinin geçici vergi dönemlerinde yapılmaması ve mesleki sorunların çözümü" talebiyle miting düzenledi.

Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı mitingde alan dolduğu için dışarıda kalanlar olduğu belirtiliyor. Hiç bir taşkınlığın yaşanmadığı mitingde yalnızca TÜRMOB'a ait pankartların açılmasına izin verildi.

Dönem dönem bir araya gelerek ses yükselten, sorunlarını ve sistemdeki aksaklıkları anlatan Mali Müşavirler, Türkiye'nin yoğun gündeminden dolayı yeterince duyulamadıklarını düşünüyor.

5922A5A4 52D1 4Af0 9E1D 7Ca9B412550D

Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne'den de mitinge katılım oldu.

ANKA'nın haberine göre mitingde konuşan TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, şunları söyledi:

"Biz serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler, bugüne kadar ülkemizin kötü günlerinde her türlü fedakarlığı yaptık, bundan sonra da yapacağız. Ancak, bugün mali müşavirlerin sırtındaki yük artık dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Ölçüsüz iş yükü ve adil olmayan ücret tarifesi, mali müşavirlerin iş-yaşam dengesini olumsuz etkilemenin ötesine geçmiş ve meslektaşlarımızın insani yaşam hakkını ellerinden almaya başlamıştır. Meslek camiamız sürekli, kronik hastalıklar, ani ölümler ve maalesef intihar haberleriyle sarsılmaktadır".

Masterchef Türkiye’de Kırklareli ve İstasyon Caddesi Detayı Masterchef Türkiye’de Kırklareli ve İstasyon Caddesi Detayı

ANKA'da yer alan haberde geçen hafta TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen vergi kanunlarında değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifi ile usule ilişkin işlemlerde yapılabilecek ufak hatalarda dahi büyük cezalar uygulanacağını belirten Kartaloğlu, "Hemen her gün mali mevzuatımızda değişiklik olurken, yeni bir beyan ve bildirim getirilirken, mevcut beyannamelerin içerikleri değiştirilirken ve tek bir mükellef için bir ayda onlarca beyan ve bildirim istenirken, meslek mensuplarının hata yapmamalarını beklemek, insafsız bir yaklaşımdır. Yapılan hatanın doğurduğu etkiyi dikkate almadan, vergi kayıp kaçağı olup olmadığını sorgulamadan, insanlara tepeden ceza yağdırmak modern devlet ilkelerine aykırıdır" dedi ve ekledi "Artık bu büyük yükü kaldırmakta zorlanıyoruz "Bakanlığın hazırladığı bu ve benzer kanunlar sebebiyle, yakında muhasebe mesleğini layıkıyla icra edecek meslek mensubu kalmayacaktır. Bu şartlar altında muhasebe mesleğinin ve muhasebe ofislerinin sürdürülebilirliği büyük tehlike altındadır."

Editör: Haber Merkezi