Kırklareli İl Genel Meclisi Ağustos ayı birleşimlerine bugün başladı. Saat 11.00’da Hakan Geriş başkanlığında ki meclis bir aylık aranın ardından çok yoğun bir gündemle toplantılara merhaba dedi.

Kıyıköylü Usta Arıcıdan Üzen Haber Kıyıköylü Usta Arıcıdan Üzen Haber

Önemli gündem maddelerinin en önemlilerinden bir tanesi Kırklareli Millet Bahçesine kazandırılacak elektrikli bisiklet projesiydi. Gündemin 7.maddesinde görüşülen konuda Avrupa Birliğinin INTERREG Sınırötesi İşbirliği Bulgaristan-Türkiye 2021-2027 programıyla karbon salınımı azaltmak amacıyla elektrikli araç kullanımına teşvik ön planda.

D S C 0944

Sadece Merkez İlçe Yok

Projede Millet Bahçesinin yanı sıra Demirköy İlçesi İğneada Belde Belediyesine Elektrikli Scooter, Demirköy Belediyesine 1 adet Elektrikli Araç Şarj Ünitesi ve Kırklareli Merkez İlçesinde bulunan İl Özel İdaresi Hizmet Birimlerine 1 adet Elektrikli Araç Şarj Ünitesi konulması planlanıyor. Bu önemli konu görüşülmesi için Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Pınarhisar Da Eklensin

Gündem maddesi hakkında söz alan CHP Grup Başkanı Volkan Ertan, Kırklareli Millet Bahçesinin yanı sıra Pınarhisar’da bulunan Millet Bahçesinin de projeye eklenmesini istedi.

Madde hakkında konuşan CHP Grubundan Yeşim Girgin, bir önceki ay toplantılarında tüm Millet Bahçelerinde engelli vatandaşlar için şarj kabini kurulmasıyla alakalı önerge verdiklerini ifade etti. Girgin bu ay içinde raporun hazırlanıp meclise sunulacağını belirtti.

D S C 0942

Girgin’in ardından söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Saygun Ersin, bu projenin araştırılması sırasında eğer yeterli bütçe varsa her ilçede Kaymakamlık Binalarının önüne şarj ünitesinin konulmasını talep etti.

AK Parti Grup Başkanı Hicret Şamil Karasu projenin Kırklareli’ne hayırlı olmasını dileyerek, konunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesini istedi.

Konu oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Muhabir: Volkan Abuy