Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, geçtiğimiz günlerde ilimizde yaşanan ve ciddi maddi zararlara neden olan dolu ile ilgili soru önergesi verdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde Milletvekili Gündoğdu, zararların en yakın sürede karşılanması gerektiğini söyledi.

Ne gibi çalışmalar yapıldığını soran Gündoğdu; “Özellikle Üsküp Beldesi, Kızılcıkdere, Üsküpdere, Asılbeyli, Karıncak, Arizbaba köylerinde etkili olan sağanak yağış ve dolu nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşlarımızın evlerinin çatıları, evleri, araçlarının camları ve kaportaları ciddi şekilde hasar görmüştür.

Thumbs B C 4C45336C71C3Cdef80157Bc02C09Fea6

Doğal afet sonucu bölgede özellikle; ayçiçeği, buğday, arpa tarlaları ve meyve ve sebze bahçeleri, kanatlı hayvanlar ciddi zararlar görmüş, üreticilerimizi perişan olmuştur.

Demirköy CHP İlçe Kadın Kolları Başkanını Seçti Demirköy CHP İlçe Kadın Kolları Başkanını Seçti

Bu doğrultuda; Kırklareli’nde doğal afete maruz kalan bölgelerde hasar tespit çalışmaları sonuçlanmış mıdır, sonuçlandırıldı ise, afet sonucu zarar gören vatandaşlarımızın zararları karşılanmış mıdır, karşılanmadı ise ne zaman karşılanacaktır? Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın zararlarını daha hızlı ve kalıcı bir şekilde çözülmesine katkısı olması amacıyla bölgenin Afet Bölgesi olarak ilan edilmesi konusunda çalışmanız var mıdır? Kırklareli ve çevresinde afetlerin yeniden yaşanmaması ve afetler karşısında oluşabilecek zararların asgariye indirilmesi konusunda önleyici hangi çalışmaları yapıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Thumbs B C 42C99F73B3Ce92F564D87A2Edda5118A

Muhabir: Volkan Abuy