Bu doğrultuda önceki gün Babaeski ve Pehlivanköy ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Gündoğdu çözüm önerilerini anlattı.

Daha sonra Babaeski Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Babaeski Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Pehlivanköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, Pehlivanköy Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Nakliyeciler Odası, Pehlivanköy Tarım Kredi Kooperatifi ve Pehlivanköy çarşı esnafını ziyaret eden Gündoğdu, Pehlivanköy merkez ilçe mahalle muhtarları ile de  bir araya geldi.

Uygulanan ekonomi politikasını eleştiren CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, “Çarşıda, pazarda yurttaşlarımızın ekonomik sıkıntısı her gün daha fazla artıyor. Toplumun değişik kesimlerinin temsilcilerinin sorunları çözülemiyor, STK temsilcileri çaresiz ve yalnız kalmış, sorunlarıyla baş başa bırakılmışlardır. Gıdanın ve tarımın önemi dünyada artarken verimli topraklara sahip ülkemizde ne yazık ki AKP’nin tarım politikaları iflas etmiştir.

2003 yılında 2 milyon 800 bin çiftçimiz var iken, o günden bugüne nüfusumuz 20 milyon artmasına rağmen bugün 2 milyon 300 bin çiftçimiz var. Ülkemizin 20 milyon nüfusu artmış ama 500 bin çiftçiyi kaybetmişiz. AKP üreticiyi, çiftçiyi yok etmiş, toprağından koparmıştır.

3-216

Ticaret Satış Rakamları Açıklandı Ticaret Satış Rakamları Açıklandı

Çiftçilerin yaş ortalaması 20 yıl önce 30 larda iken bugün 58’e dayanmış. AKP gençleri köylerden, üretimden, toprağından uzaklaştırmıştır. Binbir güçlükle üretebilen çiftçimiz ise ise ürettiklerini yollara dökmeye başlamış, tarlalarını, bahçelerini bozmuştur. Yani 20 yılın sonunda üretici de tüketici de perişan olmuştur.

Artık millet biliyor, AKP iktidarı yorgundur, tükenmiştir, çare üretememektedir. Çare bu iktidarda değildir, çare bu iktidarın değişmesindedir, çare Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” ifadelerini kullandı.  

Editör: Haber Merkezi