Açılış dersinde bir selamlama konuşması gerçekleştiren Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Alkışer Bregger, 2024-2025 eğitim öğretim yılının hayırlı ve başarılı geçmesi temennisinde bulunarak, öğrencilerin fakülte eğitimi sürecinde, atölye çalışmalarında ve jüri oturumlarında, mesleki anlamda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ifade etti. 

Byhi Gr 9 10 2024 6Fd4D

Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Timur Kaprol, ‘’Tasarım ve Çevre’’ konulu ilk dersi anlattı. Kaprol, çevre bileşenlerini doğal, yapay ve sosyal veriler bağlamında üç başlıkta ele aldı. Ayrıca tasarım nedir? Çevre nedir? Sorularına yanıt verdi. Yapay Çevre, Sosyal Çevre ve Doğal Çevre unsurlarını hem Türkiye’den hem de dünyadan örnekler vererek açıkladı. Teknik gezilerde eskiz tekniğinin nasıl kullanılabileceği ve ilk düşünce eskizleri hakkında bilgiler verdi. Çevre verilerinin tasarımlara neler kazandırdığı ve tasarımları nasıl biçimlendirdiği konularında bilgiler paylaştı. 

Byhi Gr 9 10 2024 8Ab3C

Trakya Üniversitesi Heyeti, 15. Uluslararası Balkan Eğitim ve Bilim Kongresi'ne Katıldı Trakya Üniversitesi Heyeti, 15. Uluslararası Balkan Eğitim ve Bilim Kongresi'ne Katıldı

İlk ders etkinliği, Dekan Prof. Dr. Alkışer Bregger'in Prof. Dr. Kaprol’a teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.

Editör: Serhat Ünver