"Meşe Ağacı Arkadaşım Olur musun? " masalını okuyan TEMA sorumlusu Sibel Kocaman, öğrencilere bir fidanın büyürken hava, su ve toprağa olan ihtiyacını anlattı. Öğrenciler okul bahçesinde meşe palamutlarını toprak ve su ile buluşturdular.
Yavru TEMA andını okuyan Yavru TEMA öğrencileri toprak, hava ve suyun önemini doğada yaparak yaşayarak öğrendiler.
TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman yaptığı bilgilendirmede Neden Meşe Palamudu? sorusunu şöyle açıklıyor:
"Anadolu ağacı olan meşenin palamutları, yuva bulup toprakla buluştuğunda faydalı hizmetler veriyor. Meşe ağacı, köklerinin kapladığı alandaki toprağı kucaklıyor, bir arada tutuyor. Bu alandaki toprağa düşen yağmur damlalarının şiddetini hafifletiyor. TEMA Vakfı'nın 1998 yılından beri sürdürdüğü Meşe Projesi, Türkiye genelinde 1 milyon hektar alanda sağlıklı meşe ormanları oluşturmayı hedeflemektedir. Çok büyüyen ve uzun ömürlü ağaçlardır. Meşe ağacının meyvesi palamuttur. İçindeki pelit maddesi sincap ve alakarga için önemli bir besin kaynağıdır. Ülkemizde tüm ormanlarda karışık halde veya ayrı bir meşe ormanı halinde bulunur. Ortalama 200 yıldan fazla yaşar. Anadolu topraklarında 17 değişik türü doğal olarak yetişir ve bazı türleri büyük ormanlar oluşturur. Topraklarımızda yetişen meşe ağacının çeşitleri; türleri, alt türleri ve varyeteleriyle birlikte 35'tir. 2023 yılında TEMA Vakfı Lüleburgaz Celaliye Köyüne 30 bin Meşe Fidanı dikerek topraklarımıza kazandırmıştır."