Hacılarımız, hac görevlerini ifa ederek, yurda dönmeye başladılar. Ancak bu yıl kutsal topraklardan gelen kötü haberler, 1300’ü aşkın hacının vefat ettiğinin belirtilmesi, ister istemez Türkiye’deki hacı yakınlarını da endişelendiriyor.

Alternatif Gazetesi olarak İl MüftüYusuf Eviş ile bir araya geldik ve bu konuda kendisinden bilgi aldık. Müftü Eviş; “Öncelikle Rabbim tüm hacılarımızın, haclarını kabul etsin. Bu yıl resmi rakamlara göre Kırklareli’nden kutsal topraklara 160 hacı gönderdik. 100 kişi Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla, 60 kişi ise tur şirketleri ile yine Diyanet İşleri Başkanlığı gözetiminde haclarını ifa ettiler.

İki grup, yani yaklaşık 90 hacımız yurda döndüler. Diğer hacılarımız da yaklaşık 10 gün içinde evlerine varmış olacaklar” diyerek açıklamalarına başladı.

Eviş; “Kırklareli’nde hacca giden hacılarımızdan çok şükür vefat eden veya ağır hastalanan hiçbir hacımız olmadı. Çünkü hac eğitimlerini çok düzgün, seminerlerini güzelce Hac’tan önce gerçekleştirdik. Hacılarımız, orada nasıl davranacaklarını, kuralları, yiyecekleri, içecekleri, dikkat edilmesi gereken her şeyi bildikleri için, hastalık veya olumsuz bir duruma rastlamadık” şeklinde bilgilendirmede bulundu.

Bu yıl kaçak yolla kutsal topraklara giden kişi sayısının bir hayli fazla olduğunu belirten Yusuf Eviş;  

“Gerek Diyanet İşleri Başkanlığı, gerek şirketler vasıtasıyla hacca gidenlerin bütün sağlık hizmetleri Başkanlığımız tarafından sağlanıyor. Hac vizesi alan bütün hacıların sağlık bilgileri bir sisteme yükleniyor. Dolayısıyla hacca kaçak gidenler düzgün bir sağlık hizmeti alamıyorlar. Bu sene çok kaçak gidişler oldu. Başkanlığımız “Vizesiz Hacca Gitmeyin!” şeklinde çok ciddi uyarılarda bulundu. Ancak kaçak yolla giden vatandaşlarımız için de olumsuz durumlarda Başkanlığımız devreye girdi” ifadelerini kullandı.  

Kıyıköylü Usta Arıcıdan Üzen Haber Kıyıköylü Usta Arıcıdan Üzen Haber

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Dünya Hac Organizasyonu tarafından bu sene de hizmetlerinden ötürü birinci seçildiğini hatırlatan Müftü Eviş; “Rabbim tüm hacılarımızın haclarını kabul etsin, gitme arzusu ile yanıp tutuşanları da hac ve umre yapmayı nasip eylesin” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Editör: Ferdi Kurtbayram