Yerel

Muhtar Birkan Teke, “Kızılcıkdere’yi Yağlı Güreşler İle Duyuracağız”

Bu yıl 5-6 Ekim tarihlerinde 4.’sü gerçekleştirilen Kızılcıkdere Bağ Bozumu Şenlikleri kapsamında düzenlenen yağlı güreş gösterileri büyük ilgi topladı.

5 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da başlayan yağlı güreş gösterileri ata sporumuz güreşin bir kez daha ne kadar güzel ve ilgi çeken bir spor olduğunu gözler önüne serdi. Kızılcıkdere Bağ Bozumu Şenlikleri kapsamında düzenlenen yağlı güreş gösterilerine başta Kırklareli olmak üzere Babaeski, Demirköy ve İstanbul’dan gelen yağlı güreşçiler katılım gösterdi. Minik, teşvik, tozkoparan, deste, küçük orta, büyük orta ve baş altı boy kategorilerinde düzenlenen güreşler adeta nefes kesti.

Bağ Bozumu Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen yağlı güreş gösterilerini her geçen yıl daha da geniş kapsamlı yapmaya başladıklarını belirten Kızılcıkdere Köyü Muhtarı Mustafa Birkan Teke, “Ata sporumuz olan yağlı güreşleri, artık bağ bozumu şenliklerimizde gelenek haline getirdik. Yağlı güreş gösterilerine oluşan ilgiden oldukça memnunuz. Önümüzdeki yıllarda bağ bozumu şenliklerimizdeki yağlı güreş gösterilerini daha da geliştirme amacında olacağız. Böylelikle Kızılcıkdere köyümüzü yağlı güreşler ile herkese duyuracağız” dedi.

Muhtar Mustafa Birkan Teke, ayrıca Pavli Atölye kurucusu Gülşen Gürses tarafından şenlikler kapsamında açılan ‘Yağlı Güreş’ konulu fotoğraf sergisinin de büyük ilgi gördüğünü belirterek, emek ve katkılarından dolayı Gürses’e teşekkürlerini sundu.