Yerel

Muhtarlar Bu Sene de Unutulmadı

Türkiye ile eş zamanlı olarak 2015 yılından bu yana Lüleburgaz’da da kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü’nün bu yılki programı belli oldu.

Muhtarların toplumun içerisindeki önemini vurgulamak ve çalışmalarını kutlamak amacıyla 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  19 Ekim 2015 tarihli genelge ile ilan edilen Muhtarlar Günü; bu sene de unutulmadı. 
Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce’nin de katılımıyla Lüleburgaz yeni tören alanında gerçekleştirilecek anma töreni; 19 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’da çelenk sunumu ile başlayacak.  Aynı gün saat 12.30’da Lüleburgaz’da görev yapan muhtarlara Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi Türkân Saylan Salonunda yemek verilecek.
9 senedir kutlanan Muhtarlar Günü; 19 Ekim 2015 tarih ve 29507 Sayılı Başbakanlık Genelgesi ile ilan edilmiş ve genelgede şu ifadelere yer verilmişti; “19 Ekim 2015 tarih ve 29507 Sayılı kabul ve ilan edilen Başbakanlık Genelgesinde “Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü” olarak belirlenmesi uygun görülmüştür”.