Yerel

Mustafa Çamlıca; “2024 Bağcılık Açısından ‘En’leri Yaşadığımız Bir Yıl Oldu”

Bu yıl yaz mevsimi boyunca süren aşırı sıcaklar ve beraberinde gelen kuraklık ile birlikte Kırklareli’ndeki birçok tarımsal faaliyetle birlikte bağcılık sektörü de önemli ölçüde etkilendi.

Bağlarının tamamı Kırklareli sınırları içerisinde yer alan Chamlija Şarapları Kurucusu Mustafa Çamlıca, “2024 yılı, şimdiye kadarki "en sıcak", "en kurak", "en erken", "en kısa" yıl olacak” dedi. Sıcak ve kuraklığın yanı sıra bağların geçen yıllara göre daha erken olgunlaştığını ve böylelikle kısa süren bir bağbozumu sezonu yaşadıklarının altını çizen Mustafa Çamlıca, bağlarda büyük bir özveri ile uyguladıkları yüzde yüz kuru tarım sayesinde verim kaybının önüne geçtiklerini ifade etti.

“Chamlija hiçbir koşulda bağlarını sulamıyor”

Mustafa Çamlıca sözlerine şöyle devam etti, "Ultra" aşırı hava koşullarına rağmen, bağlarımız hala yemyeşil. Büyük yeşil gölgelik duvarları şimdiye kadar sağlam. Görünüşe göre asmalar aşırı hava olaylarıyla nasıl başa çıkacaklarını bizden daha iyi biliyorlar. Bağlardaki durmaksızın çalışmaları için bağcılık ekibimize ve kardeşim Bülent Çamlıca’ya teşekkür ediyorum. Chamlija hiçbir koşulda bağlarını sulamıyor. Yüzde yüz kuru tarım uygulaması yapıyor.”