Yerel

Nüfus Müdürü Atay’dan “Sürücü Belgesi” Duyurusu

Kırklareli Merkez İlçe Nüfus Müdürü Kenan Atay, eski tip sürücü belgelerinin 2025 yılında geçersiz olacağını duyurarak vatandaşları yenileme işlemlerine davet etti.

Bilindiği üzere 01.01.2016 tarihi öncesi düzenlenmiş olan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresi 31 Aralık 2024 tarihinde sona erecek. Yenileme işlemi yapmayan vatandaşların 2025 yılında sürücü belgeleri geçersiz sayılacak.

Kırklareli Merkez İlçe Nüfus Müdürü Kenan Atay da vatandaşları mağdur olmaması konusunda uyararak yenileme işlemi yapmaya davet etti. Müdür Atay yaptığı bilgilendirmede, “Eski tip sürücü belgesi ve eski tip nüfus cüzdanlarını yenilemek isteyen vatandaşlarımızın mağdur olmaması için süre sonunu beklemeksizin ilimizdeki tüm Nüfus Müdürlüklerimizden, telefonla 7 gün 24 saat Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ALO 199 çağrı merkezinden veya www.nvi.gov.tr internet sitesinden randevularını alarak işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.” dedi.

Sürücü belgesi yenileme işlemi için; kimlik belgesi, kayıp/çalıntı değilse mevcut sürücü belgesi, sürücü sağlık raporu ve 1 adet biyometrik fotoğraf gerekiyor. Aynı zamanda  sürücü belgesi değerli kağıt bedeli olan 15 TL’nin PTT şubeleri veya ilgili banka hesaplarına yatırılması isteniyor.

T.C. kimlik kartı yenileme işlemi için ise 1 adet biyometrik fotoğraf ile T.C. kimlik kartı başvuru ücreti olan 130 TL’nin PTT şubeleri veya ilgili banka hesaplarına yatırılması gerekiyor.