Eğitim

Öğrenciler Gazeteci Oldu, Lüleburgaz Haberi Yazdı

Lüleburgaz Kitap ve Edebiyat Fuarı'nda gerçekleştirilen gazetecilik atölyesine katılan öğrenciler; hayali bir Lüleburgaz haberi yazdılar.

Lüleburgaz Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği Kitap ve Edebiyat Fuarı çok sayıda yazar ve yayınevinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Söyleşi, imza günü, atölye ve konserler ile dolu dolu geçen fuarda önceki gün gazetecişlik atölyesi düzenlendi.

Lüleburgaz Kent Konseyi çalışma kolu olan Kitapkolik okuma grubu; fuara özel '5 N 1 K Gazetecilik' atölyesi düzenledi. Atölyeyi Alternatif Gazetesi Lüleburgaz temsilcisi Merve Erduğan üstlendi. Erduğan; ortaokul öğrencilerine yönelik sınırlı kontenjanla gerçekleştirilen atölyede öğrenciler ile birlikte ortak bir haber yazma çalışması yaptı. Gazeteciliğin temeli 5 N - Ne? Nerede? Ne zaman? Nasıl? Neden? - 1 K - Kim - sorularının mantığını anlattı. Sonrasında öğrencilerle etkileşimli biçimde bu soruları yanıtladıkları bir haber yazdılar. Öğrencilerin seçimiyle Lüleburgaz'da gerçekleştiğini hayal ettikleri bir olayı yazdılar. Olay, Lüleburgaz'ın Kocasinan Mahallesi'nde geçiyor ve bir tamir kazısı esnasında tarihi bir çömleğe rastlanıyor. Haberi yazarken zaman zaman heyecanlanan öğrenciler atölye sonunda eğlenceli ve keyif aldıkları bir süreç yaşadıklarını ifade ettiler. Öğrenciler, atölyenin devamının gelmesi isteğinde bulundu.

Gazeteci Merve Erduğan, bu haberi bir anı gazetesi olarak tasarlayarak Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli'ye fuar anısı olarak takdim edeceklerini söyledi.