Eğitim

Öğrencileri Sevindirecek Haber Geldi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Sevgili gençler, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı. Hepinize hayırlı olsun. 19 Kasım saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerinizi onaylamayı lütfen unutmayın." ifadelerini kullandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamada da görüşlerine yer verilen Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı yüksek öğrenim GSB burs, kredi için 825 bin 843 öğrencinin başvuruda bulunduğunu bildirdi.Burs,kredi başvurusunda bulunan öğrenciler sonuçları, e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı burs/kredi sonuç sayfasından öğrenebilecek.
Başvurular İçin Son Gün 19 Ekim
19 Ekim Perşembe günü saat 23.59’a kadar devam edecek olan burs kredi başvurularını öğrenciler  E-Devlet üzerinden yapabilecek. Başvuru bilgilerini değiştirmek isteyen öğrenciler, yine bu tarihe kadar e-Devlet üzerinden bilgilerini güncelleyebilecek.
Başvuru sürecinde sorun yaşayan öğrenciler 7/24 hizmet veren ALO GSB (444 0 472), KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK üzerinden yardım talep edebilecek.
Yurt başvuru sonuçlarına https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama linkinden ulaşılabiliyor. (Haber Merkezi)