Yetkili sendika Öz Sağlık-İş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ziyarette bulundu. Ziyarette çalışanların haklarına yönelik önemli görüşmeler gerçekleşti.

Öz Sağlık-İş Kırklareli Şube Başkanı İbrahim Arı, yetkili sendika olarak üyelerin daima yanında olacaklarını vurguladı.

Görüşmede Genel Başkan Devlet Sert ile Bakan Mahinur Göktaş Özdemir önemli adımlar attı. Yapılan görüşmede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş ve Bakanlık bürokratlarına, bakanlık bünyesindeki kurumlarda görev yapan sosyal hizmet işçilerinin  ekonomik sorunları, çalışma koşulları, talepleri, personel yetersizliğinden kaynaklanan sıkıntılar, yıllık izin planlamalarında yaşanan sorunlar, özellikle taşra kurumlarında yaşanan mobbing, vardiya sistemlerindeki keyfilik, personelin psikososyal destek ihtiyacı, özellikle kalabalık kurumlarda rotasyon uygulaması yapılması, joker personel uygulaması gibi pek çok konuyu detaylı şekilde anlatan Genel Başkan Devlet Sert ayrıca özellikle tayin yasağı konusunda yaşanan sıkıntıları spesifik örneklerle ortaya koydu.

Masterchef Türkiye’de Kırklareli ve İstasyon Caddesi Detayı Masterchef Türkiye’de Kırklareli ve İstasyon Caddesi Detayı

Genel Başkan Sert ev tipi çalışma yöntemine ilişkin yaşanan sorunları da yasalar, Anayasa ve uluslararası sözleşmelere dayanarak vurguladı, konunun bir an önce yasal çerçevede düzenlenerek personelin rahatlatılmasını istedi.

Muhabir: Volkan Abuy