CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, Türkiye Büyük Millet Meclisine sunduğu iki soru önergesi hakkında yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

Demirköy CHP İlçe Kadın Kolları Başkanını Seçti Demirköy CHP İlçe Kadın Kolları Başkanını Seçti

Milletvekili Özkan açıklamasında şunları kaydetti; 

"İktidar kendi sebep olduğu bu tablo sonucunda geçtiğimiz günlerde bir ekonomik tedbir paketi açıkladı ve yaratılan enkazın faturasını yine halkımıza kesti.

Mehmet Şimşek tedbir paketine ilişkin yaptığı açıklamada kamunun da tasarruf edeceğini belirtmişti. Fakat şimdi görüyoruz ki kendi Bakanlığı bile bu tedbirleri hiçe saymış. Maliye Bakanlığının tuvaletlerine ilişkin tadilat yapılmasına karar verilmiş ve ortaya çıkan rakam 24 milyon TL.

Bunu meclis gündemine taşıdık ve Sayın Bakana cevaplaması için sorularımızı sorduk. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman halkımızın haklarını savunmak zorundayız. Bu tür çifte standartları onların gözleri önüne sermek zorundayız.

Yine kamunun tasarruf edeceğinin açıklandığı bir dönemde Kamu Bankalarının vermiş olduğu ilan ve reklamları da mercek altına aldık. Gördüğümüz tablo orada da vahim.

Kamu Bankalarının reklam ve ilan giderleri son dönemde yüzde yetmiş artış göstermiş. 5-6 milyar gibi bir rakama ulaşmış. İnsanımız açlıkla mücadele ederken Kamu kaynakları böyle heba edilemez. Bu kaynaklarda 85 milyon insanımızın hakkı var.

Bu konuyu da soru önergemiz ile meclis gündemine taşıyarak bu kamu bankalarının ilan ve reklam giderlerinin kimlere kaynak aktarmak için kullanıldığının da araştırılması gerektiğinin altını çizdik.

Bizler bunların hepsinin sonuna kadar takipçisi olacağız. Meclis ve kamuoyu gündeminde tutacağız.”

Editör: Haber Merkezi