Kültür-Sanat

Pavli Panayırı Bugün Başlıyor

1910 yılından bugüne her yıl Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilen Pehlivanköy ilçemizin tarihi Pavli Panayırı bugün 114’üncü kez misafirlerini ağırlayacak.

Pehlivanköy ilçemizin tarihi Pavli Panayırı bugün saat 14.30’da başlayacak. 114’üncü kez misafirlerini ağırlayacak geleneksel panayır bu yıl da sanat faaliyetleri, pazarı ve eğlenceleri ile dikkat çekecek.

Yurdun dört bir yanından konukları ağırlayacak Pavli'de bu yıl; su, elektrik, otopark gibi birçok konuda önemli çalışmalar yapıldı. Alandaki mevcut  trafo yenilenirken, 1600 kilowattlık ek trafo işlemleri tamamlandı. Aynı zamanda alanda 1000 araçlık otopark yeri bulunacak.

Asırlık Pavli Panayırı, geçmiş dönem Belediye Başkanlığı yapan Hüseyin Açıkel'e ithaf edildi.

En Büyük Panayırlardan Biri Olarak Biliniyor

Ergene kenarındaki düzlük alanda gerçekleştirilen Pavli Panayırı birçok ziyaretçiyi ilçeye getiriyor. Panayır, Türkiye’de hala geleneğini yaşatabilen en büyük panayırlardan biri olarak biliniyor. Kurulan tezgâhlarda yiyecek, içecek, kıyafet ve süs eşyaları satılıyor. Yaşayan Trakya kültürünü görmek isteyenler için her sene gerçekleştirilen panayır güzel fırsatlar sağlıyor. Etkinlik fotoğraf sanatçıları için de bir hazine niteliği taşıyor.

İşte Program

14.30 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

14.45 Açılış Konuşması

15.00 Gelen Mesajların Okunması

15.15 Halk Oyunları Ekibi Gösterileri

15.45 Edirne Belediyesi Bando Takımı Gösterileri

16.00 Panayır Açılış Kurdelasanın Kesimi

16.15 Panayır Gezisi.