Pehlivanköy ilçemizin tarihi Pavli Panayırına çok az kaldı.

1910 yılından bugüne her yıl Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilen panayır bu sene 12-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

Belediye Başkanı Gündüz Hoşgör yaptığı çağrıda; tüm Kırklareli’ni bu eskimeyen eğlenceye davet etti.

114’üncü kez kapılarını açacak olan efsanevi panayırın programı da belli oldu.

02-87

12 Eylül Perşembe günü saat 14.30’da saygı duruşunun gerçekleşmesi ve İstiklal Marşımızın okunması ile açılacak program, 14.45’te protokol konuşmaları ile devam edecek. Halk oyunları gösterisi ve Edirne Bando Takımının gösterisinin ardından, Pavli’nin açılış kurdelesi kesilecek. Böylece 3 gün sürecek olan panayır başlamış olacak.

Hastaneden Emekli Sabiha Özay Vefat Etti Hastaneden Emekli Sabiha Özay Vefat Etti

Geleneksel panayır bu yıl da sanat faaliyetleri, pazarı ve eğlenceleri ile dikkat çekecek. Bir asırı çoktan geride bırakan bu anlamlı kültürümüzün yaşatılması için hazırlıklar devam ediyor.

2-487

Belediye Başkanı Hoşgör bu yıl panayırın sorunsuz geçmesi için otoparktan altyapıya, trafodan çeşme-tuvalet yapımına kadar birçok eksiği gidermek için kolları sıvamıştı.

Ergene kenarındaki düzlük alanda gerçekleştirilen Pavli Panayırı birçok ziyaretçiyi ilçeye getiriyor. Panayır, Türkiye’de hala geleneğini yaşatabilen en büyük panayırlardan biri olarak biliniyor. Kurulan tezgâhlarda yiyecek, içecek, kıyafet ve süs eşyaları satılıyor. Yaşayan Trakya kültürünü görmek isteyenler için her sene gerçekleştirilen panayır güzel fırsatlar sağlıyor. Etkinlik fotoğraf sanatçıları için de bir hazine niteliği taşıyor.

Clipboard01-563

Editör: Ferdi Kurtbayram