1910 yılından bugüne her yıl Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilen Pehlivanköy ilçemizin tarihi Pavli Panayırı bu sene 114’üncü kez kapılarını açacak.

Geleneksel panayır bu yıl da sanat faaliyetleri, pazarı ve eğlenceleri ile dikkat çekecek. Bir asırı çoktan geride bırakan bu anlamlı kültürümüzün yaşatılması için hazırlıklar devam ediyor.

En İyi Sarmaları Belirlemekte Zorlandılar! En İyi Sarmaları Belirlemekte Zorlandılar!

306655607 465708672240443 4339735894573993719 N

Pehlivanköy Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Pehlivanköy Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı hakkında Belediye Başkanı Gündüz Hoşgör, Alternatif Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Başkan Hoşgör, panayırı bu yıl 12-15 Eylül tarihleri arasında yapmayı planladıklarını belirtti. Hoşgör hazırlık çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi;

Dsc 0445 (1)-1

“Panayırımızın her sene gitgide daha çok yoğun talep görmesinden dolayı oluşan trafik sıkıntısını gidermek amacıyla Panayır sahamızın yanına 1000-1500 araçlık otopark yapım işlemlerine başladık. Panayırımızda oluşabilecek alt yapı sıkıntıları içinde (kanalizasyon, su gibi) çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Panayır esnasında yoğunluktan dolayı oluşabilecek elektrik ile ilgili problemler yaşamamak için Trafo yenileme ve yükseltme işlemlerimizi de başlattık. Panayırımızda bulunan esnafımızın ve panayırımıza gelen vatandaşlarımızın çeşme ve tuvalet mağduriyeti yaşamaması için belirli bölgelere çeşme yapım işlemlerini de hızlandırdık. Panayırımız içinde bu sene de yoğun bir talep bekliyoruz. Panayırımızdaki dükkân satışlarımız şu an için %80’i geçmiş bulunmaktadır.”

Ergene kenarındaki düzlük alanda gerçekleştirilen Pavli Panayırı birçok ziyaretçiyi ilçeye getiriyor. Panayır, Türkiye’de hala geleneğini yaşatabilen en büyük panayırlardan biri olarak biliniyor. Kurulan tezgâhlarda yiyecek, içecek, kıyafet ve süs eşyaları satılıyor. Yaşayan Trakya kültürünü görmek isteyenler için her sene gerçekleştirilen panayır güzel fırsatlar sağlıyor. Etkinlik fotoğraf sanatçıları için de bir hazine niteliği taşıyor.

D S C 0529

Editör: Ferdi Kurtbayram