Yerel

Pehlivanköy'de Gönüllere Dokunan İsim Veda Etti

109. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni Programını ile Pehlivanköy Kaymakamlığı görevine Yunus Emre Yıldız atandı.

Ballı, göreve atanan Yunus Emre Yıldız'a da başarılar dileyerek veda mesajı yayınladı. Yeni kaymakam atamalarının belli olduğu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “922 ilçemizin tamamı bizim nazarımızda değerlidir” dedi. Programda, 14’ü kadın toplam 97 genç kaymakam adayının yeri belirlendi.

Edirne'ye 2 Yeni Kaymakam

16 Ekim 2023 tarihinde göreve başlayan ve 1 yıldır Pehlivaköy Kaymakamlığı görevini yerine getiren Fatma Ballı, ilçeye veda için duygusal bir mesaj yayımladı. Gerçekleşen program ile birlikte 14'ü kadın 97 kaymakamın görev yeri değişmiş oldu. Bunun yanı sıra; Edirne Havsa'nın yeni Kaymakamı Oğuzhan Aksoy ve Edirne Lalapaşa'nın yeni Kaymakamı da Abdulhamit Bağış oldu.


Kaymakam Ballı'dan Duygusal Veda
Sosyal mesaj üzerinden veda açıklaması yapan Ballı; Pehlivanköy'ü çok sevdiğini ve gönül verdiğini dile getirdi. Ballı veda mesajında şu ifadelere yer verdi;


"Kaymakam Olarak Atandığım İlk İlçe"
"Pehlivanköy Kaymakamı olarak 1 yıldır yürütmekte olduğum görevimden bu hafta itibarıyla ayrılıyorum. Kaymakam olarak atandığım ilk İlçe olan Pehlivanköy’ümüzün hayatımda daima müstesna bir yeri olacağını bilmenizi isterim. Kadim kültüründen köklü gelenekler çıkarmış, her sokağı huzur ve samimiyet dolu vatanına, milletine, İlçesine, Köyüne sadakatin samimi tanımını yapan bir ilçede görev yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Mesleğimizin doğası gereği sürekli farklı yerlerde görev yapan bizler için en önemli hazine; yerine getirmeye çalıştığımız hizmetlerin yanında gittiğimiz yerde kurduğumuz dostluklar, gönül bağları ve aldığımız dualardır. Allah’a şükürler olsun ki iyi duygularla geldiğimiz bu güzel diyarda iyilikler bulmak, iyi insanlarla tanışmak, dayanışma içinde çalışmak bizlere de nasip oldu. Bizim hizmet anlayışımızın temelinde Şeyh Edebali'nin buyurduğu üzere 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' şiarı vardır. Tüm bu hizmetlerin odağında da kıymetli insanımız Pehlivanköylü hemşehrilerimizin refahı, huzuru ve güveni vardır"


"Gönüllere Girmeye Gayret Gösterdik"
"Göreve geldiğim ilk günden beri nihai hedefim kapısı çalınmadık ev, gönlüne dokunmadığımız kişi bırakmamak gayesiyle elimizden geldiğince vakit buldukça çaba sarfettik bu sebeple köy köy, mahalle mahalle her bir vatandaşımızın derdine derman olmaya, gönlüne girmeye gayret gösterdik. Mesai arkadaşlarımla birlikte şehit ailelerimiz ve gazilerimiz öncelikle olmak üzere vatandaşlarımızla buluşmaya, dertlerine derman olmaya özen gösterdik. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm Pehlivanköylü hemşehrilerime ve değerli mesai arkadaşlarıma arz-ı veda ediyor, ilçemize hizmet etmenin onuru ve gururuyla sevgi ve saygılarımı sunuyor bizleri bağrına basan, gönlünü açan siz değerli hemşerilerime şahsım  adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 109. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreninde Pehlivanköy’ümüzü seçerek asaleten ilçemize atanan değerli meslek büyüğüm, yeni Pehlivanköy Kaymakamımız sayın Yunus Emre Yıldız ağabeyime de başarılı bir hizmet hayatı diliyorum" ifadelerini kullandı.