Yerel

Pınarhisar, Doğal Sabunlar ile Renklendi

Pınarhisar'da gerçekleşen fuarda birçok satıcı ve üretici kendisine yer buldu. Bu isimlerden birisi de doğal sabun üreticisi Yaşar Uçmaz.

Loading...

25 yıldır doğal ürünler üzerine üretim yapan Uçmaz, Edremit ve İstanbul'da olmak üzere iki noktada üretim yaptığını ifade etti. Doğal ürünlere olan tutkusunu dile getiren Uçmaz; sabundan yiyeceklere kadar birçok ürün sunuyor.


İzmir'den Pınarhisar'a
25 yıldır fuar ve festivallerde yer aldığını dile getiren Uçmaz, "İzmir'den Pınarhisar Gençlik ve Tarım Fuarı'na geldim. Ürünler kendi imalatımız. Tamamen organik ve bitkiseldir. Ürünlerimizin hiçbirinde kostik, asit ve kimyasal yok. Tamamen doğaldır.
Edremit'te dükkanımız var. Edremit ve İstanbul olmak üzere iki noktada üretim tesisimiz var. Ürünlerimiz ile fuarlara, festivallere çıkıyoruz. Yaklaşık 25 yıldır bu işi yapıyorum" sözlerini dile getirdi.


"Melek Ablanın Ürünleri de Var"
Doğan üretim yapan tanıdığının yaptığı ürünleri de tezgahında bulunduran Uçmaz, "Bunlar Merzifon'dan Melek ablamız yapıyor. Bu ürünlerin hepsi odun ateşinde pişirilen organik ürünler. Burada elma, erik, nardan oluşan ekşimiz var. Kuşburnu, kızılcık, alıç, ezme grupları ve bal, badem, ceviz, tahin karışımı var" dedi.