Sağlık

Rezonans Bilim Mi Mucize Mi?

Bilgiye erişimin kolay olduğu ancak bağımlılıkların sonlanmasında bilginin yetmediği yerde Tıp Bilimi yeni bir çare buldu; rezonans…

Loading...

Yeme bağımlılığı, sigara bağımlılığı, alkol bağımlılığı… Hepsi birbirinden farklı etkide ama aynı derecede insan hayatına etki eden ve bırakması güç bağımlılıklar. Bu bağımlılıklardan herhangi birini yaşayan pek çok insan bilgiye ulaşmanın kolay olduğu günümüzde ne yapması ve nasıl yapması gerektiğini biliyor. Ancak irade gösterip bağımlılıklarından kurtulabilenler, asıl başarıyı gösterebiliyor.

ARTIK HERKES HERŞEYİ BİLİYOR, AMA…

Bu noktada bilmek değil, irade gösterebilmek asıl başarıya götüren etmen oluyor. İşte bu noktada Tıp Bilimi farklı bir çalışma alanı keşfetti ve hastaların iradelerini güçlendirip bağımlılıkları yok etmek üzere “Rezonans Terapisi”ni devreye soktu. Tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de uygulamaların oldukça yaygınlaşması üzerine Alternatif olarak bölgenin en yoğun hizmet veren Psikolojik Danışmanlarından biri olan Meryem Atik’e Rezonans Terapisini sorduk.

TRAKYA EVLADI, TRAKYA’YA HİZMET VERİYOR

Aslen Tekirdağ Saray’lı olan ve şu anda Çerkezköy’de hizmet veren Trakya Rezonans kurucusu Psikolojik Danışman Meryem Atik, ruh sağlığı alanındaki uzmanlık öğrenimini Marmara Üniversitesi’nde tamamlamış, Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Mezunu. Dünya çapında insanları eve hapseden pandemi sürecinde bağımlılıkların arttığını gözlemleyen Psikolojik Danışman Meryem Atik’in uzmanlık alanı aile danışmanlığı ve çocuklar. Ancak bağımlılık düzeylerindeki artış sonrası ruh sağlığı alanındaki çalışmalarını yeme, sigara ve alkol bağımlılığına yönlendirmiş. Çerkezköy’de bulunan şubesinde danışanları ile bizzat ilgilenen Atik; “Danışanlarımla seanslarımda kendilerinin sosyal medya sayesinde neyi yiyip neyi yememesi gerektiğini çok iyi bildiklerini ancak bunu uygulamada çok büyük sıkıntı çektiklerini gözlemledim. Danışanlarımın diyet yaparken ve sigarayı bırakırken zorlanmaları benim de çalışma konularımı değiştirdi. Rezonans teknolojisi ile tanıştım” diyor.

AMAÇ DENGE

Rezonans cihazı vücuda yerleştirilen elektrotlardan oluşuyor. Temelde baş çevresine bağlanan ve avuç ile kavranarak tutulan elektrotların yanı sıra çalışma alanına göre boyun, boğaz, göbek deliği gibi bölgelere elektrot bağlanıyor. Cihazın temel amacı vücuttaki enerjiyi dengelemek. Bağımlılık yaşayan insanlarla diğerleri arasındaki farkın vücutlarındaki frekanslar ve bunların dengeleri olduğuna dikkat çekiyor Atik ve “Denge bozulunca bazı şeyler daha çok isteniyor. Cihazın amacı bağımlılıklar konusunda vücudu denge konumuna getirmek” diyor.

TÜM VÜCUT ÇALIŞILIYOR

Almanya’da üretilen cihazını kullanmayı öğrenmek için uzun ve zorlu bir eğitim sürecinden geçtiğini belirten Danışman, cihazın vücudun tümünün elektromanyetik alanına etki ettiğine dikkat çekiyor. Cihaz, tepeden aşağı kadar tüm vücudun frekans alanını dengelemeye çalışıyor. Vücuda her hangi bir zararı bulunmadığı belirtiliyor. Hatta bir bölgeyi tamir ederken diğer alanlara da iyi geldiği de öne çıkan sonuçlar arasında.

Kişinin enerji frekanslarının temizlenmesi ve dengelenmesi, Atik’in ifadesiyle kişinin iradesini güçlendirerek alışkanlıklarını değiştirmesine destek oluyor. Bağımlılıklarından kurtulmak isteyen ama irade motivasyonunu bulamayan kişiler için rezonans terapisi tetikleyici bir güç oluyor. Seanslar sona erdiğinde hastaların vücutlarına iyi gelen şeyleri hayatlarının geri kalanında da yapmaya devam etmeleri gerekiyor eski zararlı alışkanlıklarına dönmemeleri için. Beslenme bozukluğunda amaç bir yiyeceği tamamen hayattan çıkarmak yahut her istenileni sınırsızca yemek değil dengede olmak. Beslenme bağımlılığı için rezonans terapisi alanlarda haftalık olarak yüksek rakamlarda kilo veriminin yaşandığı sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarda da göze çarpıyor.

ALKOL BAĞIMLILIĞINDA YÜZDE100 BAŞARI

Seanslar iştah kapama için 6 seans, hedef frekansların temizlenip kişiye kilo aldıran ve en çok tükettiği gıda gruplarına karşı iştahı baskılayıp sürdürülebilir bir yeme alışkanlığı kazandırmak. Kilosu kaç olursa olsun aynı sayıda seans uygulanıyor. İştah kapama seansı 40-45 dakika sürüyor. Sigara 1 seans ancak 1 tane destek seansı da gerektiği durumlar olabiliyor ve bir seans 55 dakika sürüyor. Yüzde 80 oranında tek seansta bırakma yaşanmış. Alkolde 2 doz şeklinde uygulanıyor. İlk doz 3 seans sonrasında ara veriliyor ve her hangi bir istek durumu yoksa 2. Doza gerek kalmıyor. Trakya Rezonans’ta alkol bırakma konusunda yüzde 100 başarıya ulaşılmış ve ikinci doza gerek kalmamış.