Kırklareli İli Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi I. Aşama Eylem Planı (2023-2025) İl Çalışma Grubu Toplantısı gerçekleştirildi.

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü toplantı salonunda ki toplantıya Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer başkanlık etti.  Toplantıya katılanlar arasında Kırklareli’ndeki kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri yer aldı.

C66D8027 4C30 4F7E 8C01 932Ec1Ee811C

Toplantıda İl Eylem Planının ana stratejileri: Eğitim, Sağlık, İstihdam, Sosyal Hizmet ve Sosyal Yardımlar ve Genel Politika konularında ilimizde gerçekleştirilen faaliyetler ele alındı ve ileride yapılması planlanan faaliyetlere ilişkin görüş ve öneriler tartışıldı. Roman topluluğunun ihtiyaçlarını belirlenerek, bu ihtiyaçlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek amaçlandı. Ayrıca işbirliği ve koordinasyonun artırılması için atılacak adımlar üzerinde duruldu. Toplantının, Roman vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek ve topluma entegrasyonlarını sağlamak adına önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Vali Turan'dan Dokuzhöyük Tarımsal Kalkınma Kooperatifine Ziyaret Vali Turan'dan Dokuzhöyük Tarımsal Kalkınma Kooperatifine Ziyaret

Acbb795F 8A31 4259 Bc74 98Fc1B4Abf43

Vali Yardımcısı Tuncer, yaptığı konuşmada; Roman vatandaşların sosyal ve ekonomik gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmaların önemine vurguda bulundu. Katılımcılara, Roman topluluğunun ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bu ihtiyaçlara yönelik etkili stratejilerin geliştirilmesi konusundaki katkılarından dolayı teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi