Şükrü Korkmaz, Türkiye'nin bir ucundan bir diğer ucuna yöresel lezzetleri getirdi. Ailesiyle birlikte yerleştiği Kırklareli'ni çok sevdi, Kırklareli halkı da Antakya'nın yöresel lezzetlerini sevdi.

AntakyaAşk Yöresel Market&Tost İşletmecisi Şükrü Korkmaz, Hatay Antakya'da yöresel ürünlerin üretimini ve ihracatı yapan bir butik işletmecisi. Hatay depreminin ardından Kırklareli'ne ailesiyle birlikte yerleşti.

I M G 0738~1
Memleketinin Lezzetlerini Kırklareli'ne Taşıdı
Kırklareli'ni ve halkını sevdiğini kolay ısındığını ifade eden AntakyaAşk Yöresel Market&Tost İşletmecisi Şükrü Korkmaz, "Hatay'ın Antakya ilçesinde yöresel ürünlerin üretimini ve ihracatını yapan 8 yıllık  butik bir işletmeydik. Ağırlıklı İstanbul olmak üzere yüzlerce şarküteriye kendi markamızla ürün veriyorduk" ifadelerini dile getirdi.

I M G 0718~1
Antakya'dan Gelen Tost Ekmeği
Birçok yöresel doğan ürünü bünyesinde barındıran işletmenin, tostu da halk tarafından büyük beğeni topladı. Antakya'dan gelen özel ekmeğin sırrını sorduğumuz Korkmaz, "Yöresel ürünlerin yanı sıra ekmeğini Antakya’dan getirdiğimiz zeytinyağlı, baharatlı, özel sosumuz ile tost yapmaktayız" dedi.
Kırklareli'ni ve halkının ilgisinden memnun olduğunu dile getiren Korkmaz, "Kırklareli halkının bize olan ilgisinden ve anlayışından çok memnunuz" şeklinde konuştu.

I M G 0720~1
Lezzetin Sırrı
Butik işletmenin bünyesinde öne çıkan ürünleri sorduğumuz Korkmaz, "
Hatay Antakya özgü kıtır kabak tatlısı, Amanoslardan dağ kekiği, kazan kaynatması nar ekşisi ve karadut özü, güneşte kurutulmuş biber salçası" ürünlerini saydı. Kırklareli halkının kömbeyi de çok sevdiğini ifade eden Korkmaz, sundukları ürünler ve lezzetler ile kendilerini tanıtabildiklerinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

I M G 0732~1

I M G 0730~1

I M G 0731~1


Clipboard05~1

I M G 0727~1

Clipboard03~1

Clipboard04~1