Okulların açılmasına sayılı günler kala öğrencilerin kıyafet alışverişlerinin kaç para tuttuğu merak konusu oldu.

Okullar 9 Eylül Pazartesi 2024-2025 eğitim-öğretim yılına başlıyor. Velilerin defter, kitap ve diğer kırtasiye alışverişlerinin yanı sıra okul kıyafetleri de belini büküyor.

Vatandaşlar çarşıda gezerek en hesaplı ve kaliteli ürünlerle çocuklarını okula hazırlamak istiyor. Haberimizde bir öğrencinin okul kıyafetlerinin kaç para tuttuğunu inceleyeceğiz.

Merkez ilçede bulunan Sosyete Giyim Mağazası Sahibi Selçuk Çoban, okul kıyafetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin okul formalarında kısa kollu için 300 lira, uzun kollular için ise 350 lira ücret olduğunu söyleyen Çoban, takım olarak alma zorunluluğu olmadığının da altını çizdi.

O Okula Özel Kampanya

TOKİ Ahmet Cevdet Paşa Okuluna özel kampanyaları olduğunu söyleyen Çoban; “TOKİ Ahmet Cevdet paşa okulu var orası genelde taşımalı eğitim istemi görüyor. Köylerden gelenlerden maddi durumu iyi olmayan aileler oluyor. O yüzen o okula özel kampanya ile 1 alana 1 bedava yapıyoruz. Bir kısa kollu 300 lira onu alana uzun kollusunu bedava veriyoruz. Diğer formalarımızda 300 lira kısa kollusu, 350 lira uzun kollusu.

Bazı işletmeler takım olarak satıyorlar, biz de takım olarak alma zorunluluğu yok. Ekonomik olarak insanların bütçesi el vermediği için böyle bir sistemimiz var. Örneğin geçen yıldan pantolonu vardır sadece kısa kollu almak isteyebilir” dedi.

Lise kıyafetlerinin de kısa kollularda 300 uzun kollularda 350 olduğunu kaydeden Çoban, liseler için satılan polarların fiyatlarının ise 500 lira olduğunu söyledi.

Okul Çantalarının Fiyatları Ne Kadar?

Çoban okul pantolonlarına özel bir kampanya başlattıklarını ifade ederek, şu an okul pantolonlarının 199 lira olduğunun altını çizdi.

Okul çantalarının 325 lira ile 850 lira aralığında olduğunu söyleyen Çoban ortalama fiyatların 500 lira civarında olduğunu belirtti.