Arnavut kaldırımlarda stantların arasında gezerken, gazoz şişelerinin ve bal kavanozlarının üzerinde tanıdık isimler görünüyor.

Bir adım yaklaşınca bundan 5 yıl önce Ankara'dan Kırklareli'ne gelin gelen ve Kırklareli'ne memleketim diyen Naime Özkılıç Ceylan, size meşe balı ikram ediyor.

Kırklareli'nin çok güzel bir doğaya ve zenginliklere sahip olduğunu ifade eden Ceylan, "İğneada'da yaşıyorum. Kırklareli'ne Ankara'dan gelin olarak geldim. Yaklaşık 5 senedir buradayım" diyerek kendi hikayesini özetliyor.

I M G 1150
Baldan Gazoz
İğneada'da meşe balı ve gazoz üreten Ceylan, ürünlerin tamamen doğal olduğunu ifade ederek; "İğneada Gazozu ve Kırklareli Gazozu'nu üretiyoruz. İçerisinde coğrafi konum işaretli meşe balını kullanıyoruz. Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından analizli ve raporlu bir baldır. İçerisinde gerçek bal kullanıyoruz. Ve coğrafi konum işaretli Kırklareli bağlarından üzümlerimizi kullanıyoruz" sözlerini dile getirdi.

I M G 1146
"Kıymetli Bir Bölge"
Kırklareli'nin çok değerli olduğuna vurgu yapan Ceylan, "Bu bölgemiz çok kıymetli bir bölge. Ve bu bölgeye katma değer katmak istiyoruz. Ve bu bölgeye has özellikli ürünler kullanıyoruz" dedi.

I M G 1147
"Bal ve Limon Ortaklığından Bal Gibi Gazoz"
İki çeşit gazoz ürettiklerinin ifade eden Ceylan, "İğneada Gazozumuz da aynı şekilde yine coğrafi konum işaretli balımızı kullanıyoruz ve onu da limon ile taçlandırdık balın yoğunluğunu alabilmek için. Şuan iki çeşidimiz var, yakında bir çeşidimiz daha çıkacak. Longoz Gazozu, o da orman meyveli olacak. Bölgemize ait orman meyvelerinden olacak" ifadelerini kullandı.