Yerel

Rumeli Hardaliye’de Erken Hasat Lezzeti

Rumeli Hardaliye, Kırklareli 15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri’ndeki yerini aldı.

Kırklareli denilince ilk akla gelen lezzetlerden biri olan, coğrafi işaretli ürünümüz, şifa deposu, Osmanlı lezzeti Hardaliye, Kırklareli 15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri’ndeki yerini aldı.

Açtığı stant ile bu eşsiz tadı, katılım gösteren misafirler ile paylaşan Rumeli Hardaliye de büyük ilgi görüyor.

Rumeli Hardaliye Genel Koordinatörü Hikmet Yıldırım ve eşi Eser Yıldırım standı ziyaret eden konuklarını ağırlarken Alternatif Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundular.

Hikmet Yıldırım; “Hardaliyelerimiz bu yılki üzüm hasadından üretildi. Erken hasat ile lezzeti de ayrı bir güzel oldu. Osmanlı’dan günümüze ulaşan, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milli İçecek Olsun” talimatına binaen Kırklareli’nde ürettiğimiz hardaliyemizi tüm dünyaya tanıtmaya ve ulaştırmaya devam ediyoruz. Faydaları saymakla bitmeyen, şifa deposu, coğrafi işaretli hardaliyemiz için tüm Kırklareli’ni 15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri’nde açtığımız standımıza bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Stantta; Rumeli Hardaliye Klasik, Gold, Red ve Rose çeşitlerinin yanı sıra, yine sağlığa son derece faydalı siyah üzüm çekirdeklerinin öğtülmüş tozu da yer alıyor.