2024 Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu Avusturya-Türkiye karşılaşması esnasında A Milli takımız oyuncusu Merih Demiral’ın gol sevincini bozkurt işareti ile paylaşmasının ardından UEFA’nın oyuncu hakkında soruşturma başlatması büyük tepkilere yol açtı.

Filistinli Çocuklar İçin Çiz Etkinliği Düzenlendi Filistinli Çocuklar İçin Çiz Etkinliği Düzenlendi

UEFA’ya bir kınama da AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam’dan geldi. Sarıçam; “Merih'in Bozkurt işareti, Türk milletinin güçlü mesajıdır ve UEFA'nın bu konudaki soruşturması maksatlı ve provokatif bir girişimdir” ifadelerini kullandığı açıklamasında şunları kaydetti;

“Dün akşamki maçta attığı gol ve performansıyla büyük takdir toplayan Merih Demiral'ın gol sevincini Bozkurt işaretiyle paylaşması, bazı kesimlerde rahatsızlık yaratmış ve çeşitli tartışmalara neden olmuştur. Türk milletine karşı olumsuz tavırlarıyla bilinen iç ve dış odakların yanı sıra UEFA'nın da bu duruma dahil olması yanlıştır. Merih'in Bozkurt işareti, Türk milletinin güçlü mesajıdır ve UEFA'nın bu konudaki soruşturması maksatlı ve provokatif bir girişimdir. UEFA'nın başlattığı soruşturmayı kınıyor, saha dışındaki bu tür müdahalelere karşı herkesin sağduyulu ve soğukkanlı olması gerektiğini vurguluyoruz. Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara karşı dikkatli olmak hepimizin ortak sorumluluğudur.”

Editör: Ferdi Kurtbayram