Aracınızın temiz kalmasını ve tozlu havaya maruz kalmak istemiyorsanız klimanızı doğru kullanmanız gerekiyor. Tuğra Oto Yıkama Aksesuar İşletme Sahibi Cihan Karayün, klima kullanımında özellikle tozlu alanlardan geçerken önemli bir uyarıda bulundu.

Oto
"Hem Araç Temizliği Hem de Sağlığınız İçin"
Araç sahiplerinin tozlu yollardan ve bölgelerden geçerken, camları kapatarak klimalarını açmasının doğru olduğunu ifade ederek önemli bir uyarıda bulunan Karayün, "Tozlu yollarda araç camları açılmaz. Hem aracınızı temiz tutmak için hem de sağlığınız için kapamalısınız. Klima kullanacaksınız, tabi ki bu sefer de klimayı doğru kullanmak lazım. Havayı sadece içeride kullanınca toz içeri girmez, ızgaraları batırmaz" dedi.

Okullar Başladı; 39 Kart’ta Yoğun Başladı Okullar Başladı; 39 Kart’ta Yoğun Başladı

K1-5
"Araç İçindeki Hava Kullanılmalı"
Klimanın doğru ayarda kullanılması gerektiğini vurgulayan Karayün, "Arabanın klimasını kullanırken, dışarıdan gelen havayı kullanınca klima soğum üflüyor ama dışardan tozu da içeriye veriyor. Bu durumda ne yapabiliriz. Klimaya sadece içerideki havayı döndürebiliriz. Böyle de hem serinleriz hem de tozlu havayı içeri almayız" ifadelerini dile getirdi.

Editör: Şefik Kenar