Simülasyon Tırında Deprem Eğitimi Verildi Simülasyon Tırında Deprem Eğitimi Verildi

Uzaktan eğitim veren bir Üniversite’nin gerçekte hiç olmadığı, mezun olanlara verilen üniversite diplomalarının da sahte olduğu iddia edildi! 

Diplomaları rektör sıfatıyla imzalayan A.İ.’nin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) siteminde hiçbir akademik ünvanına rastlanmadı. 

A.İ., D.İ. ve Ş.K.hakkında, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Nitelikli dolandırıcılık”, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Yönetmek”, “Resmi Belgede Sahtecilik” gibi çok sayıda suçtan suç duyurusunda bulunuldu. 

Aynı zamanda CİMER üzerinden YÖK’e başvurmaya başlayan çok sayıda mağdur, acil bilgi talebinde bulunuyor.

Avukat Dilara Damla Öksüz ise akıl almaz dolandırıcılık olayı hakkında şu bilgileri verdi:

“Dolandırıcılık ağı, internet üzerinden kurdukları sahte üniversite siteleri ile yürütülmektedir. A.İ. ve D.İ. devlet kurumlarını ve üniversiteleri taklit eden internet siteleri kurarak, bu siteler üzerinden öğrencilere sahte diplomalar vermekte ve bu diplomaların Türkiye'de YÖK denkliği olduğu ve 168 ülkede geçerli olduğu algısını yaratmaktadır. 

Bu sahte siteler üzerinden, sahte eğitim programları ve diplomalar için öğrencilerden 2000-4000 Euro arasında değişen ücretler talep edilmekte, ağına düşürdüğü vatandaşlardan elde ettiği haksız kazanç ile dolandırıcılık sistemini günden güne geliştirmektedir. 

Hayali üniversiteye kayıt olanların yanıldığı en önemli nokta; edu.tr uzantısı. Bir üniversite değilseniz bu uzantıyı kullanamazsınız. Savcılığın YÖK ve ilgili domain şirketi ile yapacağı yazışma sonucu bu skandalın nasıl gerçekleştiği ortaya çıkacak. 

Ayrıca mezun olanlara verilen diplomalarda Sırbistan’daki bir üniversitesinin ismim kullanıldığı dikkat çekti.

1720685308 1

Editör: Haber Merkezi