İlimizde toplu taşıma ve okul servisi ücretlerine zam geldi.

Bugün Belediye Başkanı Derya Bulut önderliğinde toplanan Kırklareli Belediye Meclisi, Eylül ayı gündemi kapsamında geçtiğimiz ay Ulaşım Hizmetleri ve Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen S.S. Kırklareli Ulaşım Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Şenol Filiz’in zam talebini görüştü.

Söz konusu komisyon raporunda en son Eylül 2023 tarihinde şehir içi yolcu taşıma ücretlerine zam yapıldığı, o dönemden bu yana motorine yüzde 10, diğer gider kalemleri yedek parça, amortisman, araç sigortası ve şoför maliyetleri de yüzde 70’lere varan artışlar yaşandığı hatırlatıldı.

Bu çerçevede fiyatlar aşağıda yer aldığı şekliyle değişti;

01-82

02-90

Japonyalı Öğrenciler, Kırklareli'nde Çeltik Üretimini İnceledi Japonyalı Öğrenciler, Kırklareli'nde Çeltik Üretimini İnceledi

Okul servis ücretlerine de zam geldi.

Buna göre; 2024 Eylül ayı itibariyle 2024-2025 öğrenci-okul servis araçlarının ücret tarifesi tek öğrenci üzerinden günde iki servis yapan araçlarda 1.600 TL, günde dört servis yapan araçlara 2.000 TL olarak tavan ücret uygulanmasına, ayrıca araçlarda rehber personel çalışıyor ise öğrenci başı 1 aylık en fazla 500 TL ilave ücret alınmasına meclis üyeleri tarafından oy birliği ile karar verildi.

Öğrenciye toplu taşımada yüzde 50 indirim konusu ise gelecek ay Meclisin gündemine gelecek.

D S C 0677

Editör: Ferdi Kurtbayram