Ekonomi

Sonbahar Geldi, Eşofmana Talep Arttı

Sonbahar geldi, havalar serinledi. Haliyle Kırklareli’nde eşofmanlara da talep arttı.

Kırklareli’nde havalar serinledi.  Çarşamba pazarında da giyim bölümüne olan rağbet arttı.  Özellikle eşofman ve eşofman üstleri en çok ihtiyaç duyulan ürünler arasında.

Bizler de pazarda tezgahını açan 35 yıllık esnaf Serhat Kuranlı ile konuştuk. Havaların serinlemesi ile birlikte eşofman ve eşofman üstlerine talebin arttığını söyleyen Kuranlı fiyatlarla ilgili de bilgilendirmelerde bulundu. En düşük erkek ve kadın eşofman takımını 600 TL’den sattıklarını söyleyen Esnaf Kuranlı, en pahalı ürünlerin ise 1500 TL’den alıcı bulduğunu paylaştı.  Tezgahta aynı zamanda 300 TL’den takım formaları da satılıyor.

Fiyatların bugünkü ekonomik şartlara göre uygun olduğunu vurgulayan Kuranlı, Türk müşterilerin yanı sıra Bulgar müşterilere de birçok ürün sattığını söyledi.

Bu işin kendisine babasından miras kaldığını ve tekstil sektöründe önemli bir deneyiminin olduğunu kaydeden Pazarcı esnafı Serhat Kuranlı, her çarşamba ve cumartesi pazarlarında ürünlerini vatandaşlarla buluşturduğunu sözlerine ekledi.