Türk-İş Konfederasyonu öncülüğünde Tekirdağ Çerkezköy’de düzenlenen “Vergide Adalet ve Geçinemiyoruz” mitinginde, Trakya Staj ve Çıraklık Sigorta Mağdurları Platformu  ve Staj ve Çıraklık Sigorta Mağdurları Federasyonu da yer aldı. Federasyon Başkanı Selçuk Aydın, miting sırasında Türk-İş Konfederasyon Başkanı Ergün Atalay ile bir araya gelerek staj ve çıraklık sigorta mağduriyetlerini gündeme getirdi.

Ec3C7Bf8 F175 431A Bd05 Ceceb325Fc0A

Federasyon Başkanı Selçuk Aydın, staj ve çıraklık sigortası mağduriyetini Ergün Atalay’a en ince detaylarına kadar anlatarak, yaşanan zorlukları aktardı. Ergün Atalay ise kendisinin de bir zamanlar çırak olarak çalıştığını belirterek, geçmişte bu konuyla ilgili yaşanan gelişmeleri ve çözüm yollarını paylaştı. Atalay, bu meselenin mağduriyet yerine bir kazanıma dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı. Mesleki eğitimin teşvik edilmesi ve ara eleman eksikliğinin giderilmesi konusunun ülke için hayati önem taşıdığını ifade etti.

Atalay, çıraklık ve staj konusundaki mağduriyetin tamamen ortadan kaldırılabilmesi için gerekli adımların atılacağını belirtti. Bu konunun bir daha gündeme gelmeyecek şekilde çözüme kavuşturulması gerektiğini ve gelecekte teknik eleman yetiştirilmesine yönelik önemli düzenlemelerin yapılacağını kaydetti.

Toplam Ciro Yıllık %39,8 Arttı Toplam Ciro Yıllık %39,8 Arttı

Ekim ayında Ankara’da yapılması planlanan, tüm sendikaların bir araya geleceği büyük miting için hazırlıklar sürerken, Atalay, Selçuk Aydın’ı da bu mitinge katılmaya davet etti. Ayrıca Atalay, bu konuya gösterdiği hassasiyet ve mücadelesinden dolayı Federasyon Başkanı Aydın’a teşekkür etti. Selçuk Aydın da Atalay’a sağlık sorunları nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileterek, Türk-İş’in bu konuda yaptığı çalışmalar için teşekkürlerini sundu.

Miting, staj ve çıraklık sigorta mağdurları için önemli bir adım olurken, gelecekte bu konunun çözümü için atılacak adımların takipçisi olunacağı ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi