Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte su kullanımı arttı. Vatandaşlar, su fiyatlarındaki farklılıklara tepki gösteriyor. 7.50 ile 10 TL arasında değişen suyun fiyatı neden değişiyor? Peki su satan iş yerleri için tablo ne durumda, siz değerli okurlarımız için sorduk.

2-425
"Bu İşin Toptancıdan Alım Süreci Var"
4 yıldan fazla süredir Kırklareli'nde esnaflık yapan İlknur Keser'e su fiyatlarını sorduk. Vatandaşın görüşlerini ve şikayetlerini iletip sorunun nedenini sorduk. Keser, vatandaşın malların fiyatlarını doğrudan etkileyen toptancıdan alım sürecini düşünmediklerini vurguladı.


"Dışarıdan Bakınca..."
İşletmelerin aldıkları mallardan ne kadar çok alırsa o kadar indirim elde ettiğinin altını çizen Keser, "4-4 buçuk yıldır bu işi yapıyorum. Sudaki fiyat farklılıklarına dışarıdan bakınca öyle görünüyor ancak bir de bu işin toptancıdan alım süreci var. Fiyata direkt olarak etki eden değişken bu. Tekli alımda tabi ki daha fazla geliyor, çoklu alımda iskonto düşüyor" sözlerini dile getirdi.

Vatandaşlar Bütçe Dostu Ayakkabıyı Pazarda Arıyor Vatandaşlar Bütçe Dostu Ayakkabıyı Pazarda Arıyor


"Toptancıdan Az Alımda Fiyatlar Yükseliyor"
Esnafların tek çeşitten yüksek birimlerde alım yerine çeşitlere, kalem kalem dağıttığını ifade eden Keser, "Ama çoklu alamıyoruz artık. Piyasayı herkes görüyor az çok. Sürekli zam geliyor. İnsanlar paralarını çok alım yaparak oraya bağlamak istemiyor. Yaymaya çalışıyorlar kalem kalem. Az alınca da fiyat yükseliyor. Fiyat yükseldiği için de satış fiyatı bu durumdan etkileniyor. Vatandaşlar işin bu tarafını düşünmeyince fiyat farklılıklarını anlamaları pek mümkün değil" dedi. 
 

Editör: Şefik Kenar