Dönemin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Bülent Ecevit, dünya basınına "Biz sadece Türklere değil, Rumlara da barış getirmeye geldik" dedi. Ve dönemin Kuzey Kıbrıs Türk Cemaat Meclisi üyeliği ve Türk Cemaati İcra Komitesi Başkanı Rauf Denktaş ise Türk askerinin gelişini şu sözler ile ifade etmeye gayret gösterdi;
"Bu anlatılamaz bir duygu elbette ki. Susuz kalmış bir insanın suya kavuşması gibi. Hürriyet gibi..."

A0006B37 000D 4289 8F4C Abfa6Dc4229A
Aile Sosyal Hizmetler Kırklareli İl Müdürlüğü, Kıbrıs Barış Harekatı 50. yıl dönümü dolayısıyla program düzenledi. Tarihi görüntülerin sergilendiği programda Kırklarelili Kıbrıs gazileri de yer aldı. Tarihin sayfalarında yer eden Türk zaferi bir kez daha yad edildi. Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kırklareli Çevik Kuvvet Müdürü Hakan Hatip, Aile Sosyal Hizmetler Kırklareli İl Müdürü Bilgin Özbaş, Tüm Gaziler Dayanışma Dernek Başkanı Gazi Erol Özsevimli ve gaziler katılım gösterdi.

I M G 7982
"Sizin Kahramanlığını Toprakların Vatan Olmasını Sağladı"
Programda açılış konuşmasını yapan Aile Sosyal Hizmetler Kırklareli İl Müdürü Bilgin Özbaş, "Sizin kahramanlığınız toprakların vatan olmasını sağladı. Bu münasebet ile ebediyete intikal eden kahraman şehitlerimize, kahraman gazilerimize ve Malazgirt'ten tutun günümüze kadar tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet sizlere de uzun ömürler diliyorum" dedi.
Açılış konuşmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı töreni gerçekleştirildi. Kıbrıs Barış Harekatı'nı anlatan belgesel gösterimi ve İletişim Daire Başkanlığı'na ait dönme fotoğraflarından oluşan slayt gösterildi.

I M G 8005
"Bu Onuru Ölene Kadar Taşıyacağım İçin Gurur Duyuyorum"
Belgesel ve fotoğraf gösteriminin ardından konuşan Tüm Gaziler Dayanışma Dernek Başkanı Gazi Erol Özsevimli, "Kıbrıs Barış Harekatı'nı anmak için bizleri buraya davet ettiğiniz için teşekkür ederim. Görüntüleri izledikten sonra söylenecek çok söz yok. Kafamda hepsini yeniden yaşadım. Savaşmak esasında iyi bir şey değil. Oradaki Türkleri korumak görev bize düştü. Cenab-ı Allah bize gazilik ünvanı verdiği için çok memnunum. Bu onuru ölene kadar taşıyacağım için gurur duyuyorum. Vefat eden gazi arkadaşlarıma Allah'tan rahmet diliyorum, burada aramızda olan ve hayatta olan tüm gazi arkadaşlarıma da sağlıklı ömürler diliyorum" ifadelerini kaydetti.

I M G 8006
"Kahramanlık Destanı Yazdınız"
Programda konuşan Kırklareli Valisi Birol Ekici dönemin önemli süreçlere vesile olduğunun altını çizerek, "Çok önemli bir kahramanlık destanı yazdınız. Sadece belgeselde anlatılanlarla konuyu sınırlı bırakırsak eksik olur. Aslında bu konunun ilk başlangıcı 1821 Mora'da Yunanlıların yaptığı katliam, daha sonra Girit'te yaklaşık 10 bin Türki katlediyorlar. Girit, Kıbrıs'a çok benzer" sözlerini ifade etti.

Okullar Başladı; 39 Kart’ta Yoğun Başladı Okullar Başladı; 39 Kart’ta Yoğun Başladı

I M G 7987
"Batı Sömürgece ve Emperyalisttir"
Batının Kıbrıs için insanlık adına kötü hedefleri olduğunun altını çizen Ekici, "Batı her zaman emperyalisttir. Haçlı Seferlerini düzenleyen batıdır. Müslümanlar hiçbir zaman batıya karşı Haçlı Seferleri gibi sefer düzenlememiştir. Sürekli istilacıdırlar, sömürgecidirler aynı zamanda da iki yüzlüdürler. Bu yüzden insan hakları ve demokrasi sözcüklerini kullanarak yaparlar" ifadelerini dile getirdi.

I M G 8012
"Kıbrıs'ı Zulüm İçin Kullanıyorlar"
Kıbrıs'taki Türk varlığının kahramanlarına teşekkür eden Ekici, "Bugün Kıbrıs, dünyanın en büyük zulmünü devam ettirmek için kullanıyorlar. Kıbrıs o kadar önemli bir yer ki. Siz oraya gidip Kıbrıs'ta canlarını, mallarını korudunuz. Bugün eğer orada Türkler olamasa, ada dünyanın aleyhinde kullanılacağına eminin. Bugün orada Türk varlığı var ise sizlerin kahramanlığı sayesinde. Ve ülkemizin sizler kurtardınız" sözlerini dile getirdi.

I M G 8018
"Savunma Sanayinin Başarısının Temeli Sizlerin Kahramanlığınız"
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin zorlu dönemler ile mücadele ederek bu günlere geldiğinin altını çizen Ekici, bu süreçte Kıbrıs Barış Harekatı'nın önemini vurguladı. Ekici, "Aslında bugün 1961 yılında başlayan kargaşadaki zorlu süreçleri aşma çabası Türk Silahlı Kuvvetleri'ni günümüze ulaştırmıştır. 1961'den sonra hep çıkarma düşünülmüştür. Ancak bunu yapabilecek ekipman yoktur. 1974'e kadar Türk Devleti hazırlanmıştır hep. Hatta bugün, ASELSAN'ın, HAVELSAN'ın Türkiye'nin göz bebeği olan bütün şirketler o günlerde kurulmuş olup dünyaya en ihracatını arttıran şirketler oldu. Bugün İHA'lar, SİHA'lar BİLGEM Gemileri yapılıyorsa, uçakları Ak Sungur'u yapabiliyorsak temelleri sizlerin kahramanlığına dayanıyor" dedi.
Programın sonunda günün anısına pasta kesilerek hatıra fotoğrafı çektirildi ve konuklara pasta ikramı yapıldı.

Editör: Şefik Kenar