Yerel

Tarihi Binanın Kaderi Ne Olacak?

Kırklareli’nde uzun yıllar Kocahıdır İlkokulu ve bir süre Olgunlaşma Enstitüsü’nün kuruluş binası olarak hizmet veren tarihi binanın kaderi ne olacak?

İlimizde korunması gerekli kültür ve tabiat varlığı statüsünde bulunan, uzun yıllar Kocahıdır İlkokulu ve bir süre Olgunlaşma Enstitüsü’nün kuruluş binası olarak hizmet veren tarihi binadaki restorasyon çalışmaları tamamlandı. Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından yürütülen ve 7 Milyon 306 bin liralık proje bedeline sahip olan çalışmalarda ekipler zemin yenileme işlemleri gerçekleştiriyor.

Peki çalışmalar sonrası tarihi binanın kaderi olacak? Birçok kişi bu sorunun cevabını arıyor. Tarihi bina için birden fazla senaryo mevcut. Binanın oyuncak müzesi olarak şehrimize yeniden kazandırılması konuşulan seçenekler arasında. Öte yandan tarihi bina gelecek dönemde Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü Müzesi olarak da kullanılabilir.

Binada bir süre daha titiz ve kapsamlı çalışmaların yapılması bekleniyor. Çalışmaların tamamen bitmesi ile birlikte şehrimizin en değerli hazinelerinin başında gelen binanın en iyi şekilde hizmet vermesi planlanıyor.