1987 Kırklareli doğumlu Tunç Çakır, genç yaşına yüzlerce iş ve eser sığdırmış başarılı bir kariyere sahip müzisyenimiz.

Yapımcı, davulcu, perküsyoncu, vibrafoncu, multi-enstrümantalist, ses tasarımcısı, miksaj ve mastering mühendisi olarak kendini tanıtan sanatçının tarzı çoğunlukla elektronik müziğe dayanıyor.

Pek çok ünlü isimle çalışmış olan Çakır, megastar Tarkan'la perküsyoncu olarak Türkiye ve dünyada 300'ün üzerinde konsere katıldı.

04-27

İstanbul’da yaşayan Çakır, müzik yolculuğuna 8 yaşında piyano çalarak başladı. 1998 yılında İstanbul'da "Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Vurmalı Çalgılar Bölümü"ne kabul edildi ve burada T. Mehmet Sökmen ile çalışmaya başladı. Bu dönemde klasik müziğin yanı sıra farklı müzik türlerini de keşfetmeye başlayan Tunç, 2001 yılında "Pasaporte Latino" grubuyla profesyonel müzik kariyerine başladı ve 2 yılda 50'den fazla konser verdi.

Sürekli kendini geliştirmeye devam eden sanatçı ilk stüdyo kayıt deneyimini Ercüment Vural ve Önder Focan'ın "Kırmızıya Çalıyor" adlı albümünde perküsyon çalarak yaşadı.  Aynı grupla 2004-2006 yılları arasında 100'ün üzerinde konser ve festivalde sahne aldı. Ayrıca 2004 yılında elektronik müzikle de ilgilenmeye başladı.

01-71

2004-2008 yılları arasında "Kangroove" ile birçok konserde perküsyoncu olarak sahne aldı. 2008-2010 yılları arasında "Nada" grubunda davul çaldı ve Back Tracks sorumlusu olarak birçok konser ve festivalde sahne aldı. "Aşkın Arsunan Blue Print Project" grubuyla ise 300'ün üzerinde konser ve festivalde yer aldı.

Birçok proje ve ünlü isim ile çalışan Tunç Çakır’ın albümleri de peş peşe geldi. Aranjman, prodüktörlük ve miksajda albümlere büyük katkıları bulunan sanatçı Gökhan Türkmen'e 20'nin üzerinde şarkının mix ve mastering'ini yaptı.

2014 yılından bu yana Gökhan Türkmen konserlerinde Back Tracks sorumlusu olarak görev yapan Çakır, 2020 yılından bu yana grupta davul çalıyor. 2013-2023 yılları arasında ise Tarkan'la perküsyoncu olarak çalıştı, dünya turnelerine ve konserlere katıldı.

05-12

Albümlerde vibrafon ve perküsyon çalarak katkı sunan Çakır, bir çok ünlü sanatçının şarkısına da başarılı remiksler yaptı. Hatta "Mavi Oda” adlı şarkısı dünyaca ünlü bilgisayar oyunu "Katana Zero"nun soundtrack'inde yer almakta.

Kurduğu veya kurucu ortağı olduğu gruplar arasında "Puka", "Bir Gün Bir Adam" ve "Nada" yer alıyor. Ayrıca Kangroove, Gevende, Teneffüs gibi gruplara da üye oldu. Yapımcı olarak Gökhan Türkmen, Ceylan Ertem, Mabel Matiz, Nükhet Duru, Ege Çubukçu, Grogi, Dyghe, Nada, Hakan Kalgıdım, Bir Gün Bir Adam, Gazla, DJ U.F.U.K, Ahmet Faik Dökmeci, Güler Tuncer gibi sanatçılarla çalıştı. Milyonlarca dinlenmeye ulaşan yapımları arasında Tunç Çakır'ın feat. LudoWic "Mavi Oda" (Katana Zero Versiyonu), Gökhan Türkmen'in "Ben Unuturum" şarkısı ve Mabel Matiz - Nükhet Duru'nun "Nerde" şarkısı ilk akla gelenler…

 150'den fazla şarkıda miksaj mühendisi, 50'den fazla şarkıda mastering mühendisi ve 100'den fazla şarkıda aranjör olarak çalıştı. Emir Ersoy, Atiye, Sertab Erener, Athena, Can Bonomo gibi ünlü isimlerle aynı sahneyi paylaştı.

Kırklareli’nin Sevilen Sesi ‘İnci Taneleri’ Fragmanında! Kırklareli’nin Sevilen Sesi ‘İnci Taneleri’ Fragmanında!

02-81

Tunç Çakır'ın çıkardığı en önemli albümlerden biri olan "Volt.Age", 2018 yılında Hollandalı plak şirketi Wic Recordings tarafından piyasaya sürüldü. 2018-2023 yılları arasında birçok single ve EP albümü yayınladı.

Tunç, 2020 yılında elektronik müziğe odaklandı ve bu işi başka bir boyuta taşımaya karar verdi. Kardeşi Efe Çakır'la olan müzik ortaklıkları, kardeşinin elektronik mühendisliğine olan ilgisinden dolayı zamanla çok daha ileri boyutlara ulaştı. 2016 yılında başlayan bu serüven 2020 yılında VAAMI (Volt Age Electronic Musical Instruments) adında bir şirkete dönüştü. Şirket analog sentezleyiciler ve elektronik müzik enstrümanları konusunda uzmanlaşmış, dünya çapında müşterileri olan, 30'dan fazla ülkeye ihracat yapan, bağımsız ve Eurorack sistemleri için elektronik tasarımlar üreten bir şirket haline geldi.

Tunç, kardeşi Efe ile birlikte bu firmanın kurucusu ve tasarımcısı olarak çalışmalarına devam ediyor.

Editör: Ferdi Kurtbayram