TBMM Genel Kurulu, sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemeler içeren 17 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri bugün 14.00’te başladı. Gergin başlayan görüşmeler sırasında hayvan severler de Ankara Anıtpark'ta eyleme başladı.

Vergi paketine ilişkin kanun teklifi görüşmelerini dün gece tamamlayan TBMM Genel Kurulu, bugün ise sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine başladı.

Thumbs B C 9Dd25Ab96Bfc4Eb7D17D3751Cbe8A1Af

Kızılay’ın Burs Başvuruları Başladı! Kızılay’ın Burs Başvuruları Başladı!

Teklifin hazırlığı aşamasında kamuoyunda başlayan ve komisyon görüşmeleri sırasında kavgalara yol açan tartışmalar ve protestolar ise sürüyor. Bugün ilimiz Kırklareli’nde de hayvan severler etylen ve basın açıklaması ile yasa tasarısını protesto etti. TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelere CHP milletvekilleri tam kadro katılmaya hazırlanıyor.

Sokak hayvanlarına ilişkin yasa teklifinin TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinin de komisyonda olduğu gibi sert tartışmalarla geçmesi bekleniyor.

Muhabir: Volkan Abuy