Yerel

Tekirdağlı İsim, Amasya Valisi Oldu

Cumhurbaşkanlığı kararı ile 16 ilin valisi değişti. Bu karar ile birlikte Tekirdağlı olan Önder Bakan Amasya Valiliği görevine atandı.

Önder Bakan, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Amasya Valisi oldu. Tekirdağ Göç İdaresi Başkan Yardımcısı Önder Bakan, kimdir?
Amasya'nın yeni Valisi Önder Bakan; 1971 yılında Tekirdağ Şarköy'de doğdu. İlköğretim eğitimini Kocaali Köyü'nde, orta ve lise öğrenimini ise Şarköy Lisesi'nde tamamladı. Üniversite eğitiminde, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fkaültesi'ne başladı ve 1990 yılında ayrılarak İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne başladı. Buradan 1994 yılında mezun oldu ve daha sonra 1999 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetiminde Yüksek Lisansını bitirdi. Yüksek Lisans konusu ise, Büyükşehir Belediye Yönetimi, İlçe Belediyeleri İle İlişkileri Sorunları – Çözüm Önerileriydi. Bakan aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Lisans Programı'ndan mezundur. 


1996 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakamlık sınavına girdi ve kazanarak Edirne Kaymakam Adayı olarak görevine başladı.
Başarılı isim 8 ay İngiltere Hastings şehrinde 8 ay kaldı ve daha sonra Çankırı'nın Orta ilçesinde Kaymakam Vekilliği görevini yerine getirdi. Kaymakamlık kursunu üstün başarıyla bitiren Bakan; Sakarya – Taraklı, Siirt – Tillo, Düzce – Gümüşova, Sivas – Divriği ilçelerinde Kaymakamlık görevlerini yerine getirdi.
İngiltere’nin Hastings şehrinde sekiz ay kaldıktan sonra, Çankırı’nın Orta ilçesinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Kaymakamlık Kursunu üstün başarıyla tamamladıktan sonra sırasıyla; Sakarya - Taraklı, Siirt - Tillo, Düzce - Gümüşova, Sivas - Divriği ilçelerinde Kaymakamlık yaptı. Bakan, 2010 yılının Ağustos ayında İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'na Şube Müdürlüğü'ne, 2013 Haziran ayında da Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına atandı.