TEMA gönüllüsü olan 4B,4F, 2A ve Anasınıfı öğrencilerine gönüllü kartlarını ve sınıf yapraklarını teslim ettiler.
Anasınıfı öğrencilerine "Meşe Ağacı Arkadaşım Olur Musun? masalını okudular.
TEMA temsilcileri; bilgi çağında yaşadığımız bir dönemde unutulan gerçekleri hatırlatmak adına şu açıklamayı yaptılar;
"Toprağı korursan, yaşamı da biyolojik çeşitliliği de korursun. Toprak, milyonlarca canlı varlığın yaşadığı ve etkileşim içinde bulunduğu bir ekosistemdir. Toprakta sadece çok sayıda canlı bulunmakla kalmaz, aynı zamanda bu canlılar çok fazla çeşitlilik de gösterir.
Ne yazık ki erozyon, toprak biyolojik çeşitliliğine ev sahipliği yapan, organik madde açısından toprağın en değerli kısmı olan üst toprağın taşınmasına ve kaybına sebep oluyor.
Toprak, iklimi de biyolojik çeşitliliği de korur. Toprak giderse, her şey biter! Türkiye Çöl Olmasın! İnsan faaliyetlerinin neden olduğu ekolojik tahribatlar ve iklim krizinin şiddeti gün geçtikçe artıyor. İklim krizinin neden olduğu kuraklık ve aşırı yağışlarla artan erozyon ise çölleşmeyi hızlandırıyor.
Bu sebeple Erozyonla Mücadele Haftası’nda, önemli bir bölümü çölleşme riski altında olan ülkemiz için bir kez daha 'Türkiye Çöl Olmasın' diyor, karar vericilere çağrımızı yineliyoruz.
Çölleşmenin ana nedenlerinden biri olan; toprak verimliliğini, sağlığını azaltan erozyon ile mücadele edilmeli ve toprak varlığımız korunmalı. Sera gazı salımı, 2030 yılına kadar en az yüzde 35 oranında azaltılmalı, kömür başta olmak üzere, fosil yakıt kullanımına son verilmeli."
Temsilciler Resul Çokan ve Sibel Kocaman gönüllü olan sınıflara, okul idaresi ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.