Her ay düzenli toplanan grup Kasım ayı toplantısında önümüzde ki süreçte yapacakları projeleri konuştular.
Başarılı işlere imza atan grup herkesin taşın altına elini koymasından son derece memnun olduğunu, ekibin her geçen gün büyüdüğünü, üstlerine vazife edindikleri doğa ile ilgili etkinliklere devam edeceklerini belirttiler.
Okullarda 51 sınıf bin 500 öğrenci ile hava, su, toprak, biyolojik çeşitlilik, ekosistem, erozyon, longoz, iklim değişikliği konularını anlatılarak ekolojik okuryazar bir toplum oluşması için eğitimler veriyor. Ekip aynı zamanda okullarda, Meşe Palamudu Atölyesi yaparak çocukların tohumdan fidana, fidandan ağaca dönüşümü bizzat görmelerini sağlıyorlar.
Lüleburgaz Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerde aktif rol alan ekip, önümüzdeki günlerde Çocuk Hakları Haftası’nda da Meşe Palamudu Atölyesi yaparak bin öğrenciye tohum ekmeyi öğretmeyi hedefliyor.
Lüleburgaz Belediyesi Kent Konseyi Çevre Komisyonu ile "Köylerimiz Yüreklerimiz Kadar Temiz Olsun" diyerek köylerde toprağın kirletilmesinin zararlarını köylü ile paylaşmayı hedefliyor.
Dünyada 11, Türkiye'de 4 adet bulunan Longoz Ormanları’nın birisi de Kırklareli İğneada’da bulunuyor. Bu yüzden, Longoz Ormanlarını eğitimlerde anlatarak lise öğrencilerine yerinde göstererek gezi planlamayı hedefliyor. Kasım ayında Toprağa Saygı Yürüyüşünde 23 Kasım’da saat 12.30'da LÜDAK, LMK, BAL-GÖÇ ve Lüleburgaz Belediyesi ile Kent Ormanında Öğretmenler Günü dolayısıyla fidan dikmeyi planlıyor.
Serpil Özcengiz Öztürk ile Cam ve Seramik Atölyesinde "İleri Dönüşüm Atölyesi" projesinde öğrencilerin kullanılmayan camın, çöpe değil yeniden hayata dönüşmesini sağlayarak cama hayat vererek Atatürk panoları hazırlamalarını desteklediklerini belirttiler.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da TEMA Vakfı temsilcileri arasında nüfusa göre yapılan performans değerlendirmelerinde Eğitimde ve Gönüllülükte ödül almayı hedeflediklerini belirttiler.
Trakyalı Amazonlar filmindeki köylü kadınları desteklemek için Ertuğrul Köyü, Ataköy'ü, Müsellim Köyü'nü, Evciler Köyü'nü ziyaret edeceklerini belirtildi.
Geri Dönüşümün İklim Değişikliğine yararlarını anlatabilmek için okulları Kırklareli'nde bulunulan Geri Dönüşüm Fabrikasına götürmeyi planladıkları belirtildi. Öğrenciler Geri Dönüşüme verdikleri materyallerin sonrasında neye, nasıl dönüştüğünü görürlerse yaşam alışkanlıklarını daha hızlı ve kalıcı değiştirebileceklerini düşünerek okulları Geri Dönüşüm fabrikalarını ziyarete davet ettiklerini belirttiler.
Kasım ve Aralık ayında yoğun bir programı olan TEMA Vakfı Lüleburgaz temsilcileri herkesi TEMA gönüllüsü olmaya, doğa için gelecek için hep birlikte mücadeleye davet etti.