Vali Birol Ekici mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığı için mücadele veren Aziz Milletimiz nice şanlı zaferler nice kahramanlık destanları yazmıştır. Bu uğurda büyük bedeller ödeyen milletimiz, hiçbir dönemde esaret altında yaşamamış kutsal bildiği vatan topraklarını canı ve kanı uğruna korumuştur. 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, milli iradeyi ve demokrasimizi ortadan kaldırmayı hedefleyen, en alçak darbe teşebbüsüdür ve Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.

Ülkemizin geleceğine kast eden hain kalkışma karşısında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısıyla Aziz Milletimiz, sel olup meydanlara akmıştır. Ülkemizin her karış toprağında olduğu gibi İlimizde de geleceğimize sahip çıkan halkımız,  hain darbecilere geçit vermeyerek büyük bir  kahramanlık örneği sergilemiştir. Tarih bize göstermiştir ki büyük milletler büyük belalarla karşı karşıya gelir ama büyük mücadelelerle belaları def eder.  Yüce milletimiz böyle sınavlardan geçmeye alışkındır. İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un "Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır." dizelerinde dile getirilen şuuru yaşayarak, vatana canı pahasına nasıl sahip çıkılabileceğini bir kez daha gösteren ve bunu dünyanın gözleri önünde yapan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Böylesine kutlu bir mücadele bize, vatan mevzu bahis olduğunda bu milletin hiç düşünmeden aynı safta birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza duracağını ve ne pahasına olursa olsun vatanından, bayrağından, hürriyetinden, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Bizler şanlı tarihimize altın harflerle yazılan 15 Temmuz’u şerefle yad edecek, bu uğurda şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi asla unutmayacak, onların ailelerinin ve yakınlarının daima yanlarında durarak kapımızı ve gönlümüzü onlara her daim açık tutacağız. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara, FETÖ, PKK ve tüm bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele kararlılıkla devam edecektir.

ADD Trakya Şubeleri Pınarhisar’da Yaşananlara Tepki Gösterdiler ADD Trakya Şubeleri Pınarhisar’da Yaşananlara Tepki Gösterdiler

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz’da Türk Milleti’nin varlığına, istikbaline ve demokrasisine darbe vurmak isteyenlere karşı gövdesini siper ederek gösterdikleri kahramanlıkla adlarını tarihe yazdıran şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, gazilerimizi şükran ve minnetle anarken; vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkan Aziz Milletimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Editör: Haber Merkezi