Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kurulduğu tarihten beri ilk kez beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

24 Eylül Salı günü gerçekleşen törende geleceğin doktorlarını Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileleri de yalnız bırakmadı.

D S C 0251

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk olarak Fakülte Dekanı Prof. Dr. Feridun Şengör konuştu. Fakültenin ilk kurulum anından bu yana geçirdiği süreci öğrencilerle ve aileleriyle paylaşan Dekan Şengör, bu yıl ilk kez beyaz önlük giyme töreninin gerçekleşmesinden duyduğu heyecanı aktardı. Tıp Fakültesi’nin kurulmasından bu yana 6 yıl geçtiğini ifade eden Şengör, bu zaman zarfında çok güçlü bir akademik kadro kurduklarının altını çizdi. Doktor olmanın temelini insan sevgisinin oluşturduğunu vurgulayan Şengör, bu nedenle doktorların hem insanların sağlıklı yaşamasını sağlayan bireyler hem de bu sağlığını korumasını öğreten birer öğretmen olduğunu belirtti. Öğrencilere mezun olduktan sonra rol model olacaklarını söyleyen Dekan Şengör, bu nedenle eğitim süreci boyunca ve gelecekte kendilerini geliştirmelerini tavsiye etti.

Kütüphanede Bir Gece Geçirdiler Kütüphanede Bir Gece Geçirdiler

D S C 0271-1

Dekan Şengör’ün ardından Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür konuşma yaptı. Tıp Fakültesinin kurulmasının çok ciddi fedakarlıklar altında kurulduğunu ifade eden Şengörür, Tıp Fakültesinin Eğitim ve Araştırma Hastanesinin temelinin de kampüs içinde atılmasının önemine değindi. Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesine çok ciddi bir talep olduğunu belirten Şengörür, bu durumun tüm fakülte ailesinin işini sahiplenmesiyle alakalı olduğunu kaydetti. Tıp fakültesinin kurulmasının ardından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’yle hayata geçirdikleri işbirliği ve destek veren tüm Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi personeline teşekkür etti. Fakültenin kurulmasının ardından Kırklareli’nde pek çok ilkin gerçekleştirildiğinin altını çizen Şengörür, Kırklareli halkına sağlık anlamında büyük katkı sağladığını sözlerine ekledi. Tıp fakültesinin şu anda teknik imkanlar olarak öğrencileri mesleğe hazırlamak adına çok iyi durumda olduğunu söyleyen Şengörür, tüm emek verenlere teşekkür etti.

D S C 0238

Rektör Şengörür konuşmasının sonunda geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Işık’ı andı. Ömer Işık’ın çok önemli bir tıp insanı olduğunu belirten Şengörür, duygusal anlar yaşadı.

Konuşmaların ardından günün en anlamlı anına geçildi ve Tıp Fakültesi öğrencileri ilk kez beyaz önlüklerini giydi.

D S C 0226

Muhabir: Volkan Abuy