Meteoroloji Genel Müdürlüğü Standart Yağış İndeksi Metodu ve Normalin Yüzdesi Metoduna Göre 2024 Temmuz Ayı Meteorolojik kuraklık durumu haritasını paylaştı. Geçtiğimiz hafta yayınlanan haritaya göre Trakya Bölgesi'nin kuraklık seviyesi en üst düzeyde ve bölge haritada en yüksek derecelendirme ile kahverengiye boyanmış durumda.

8786472B 2A9A 431E 8B54 Cbd3B2344B9E

Son Üç Ayda En Yüksek Seviyeye Ulaşıldı

MGM ölçümlerine göre geçtiğimiz yıllarda yağış seviyelerinin normal düzeyde olduğu görülüyor.  Haritalara göre geçmiş 9 ay içerisinde kuraklık seviyesi normal kategorisinden son 3 ay içerisinde hızla şiddetli kuraklık seviyesine yükselmiş durumda.

Üst Düzey Tedbir Gerekebilir

Trakya'nın da içerisinde bulunan Marmara Bölgesi; Türkiye'de en üst seviyede kuraklık yaşanan bölgelerden. Marmara ile birlikte Ege Bölgesi'nde de aynı sorunun yaşandığı görülüyor. Barajların doluluk oranlarının gittikçe azaldığı bölgemizde, yağış bekleyen çiftçiler de bu durumdan etkileniyor.

51Acb874 F726 4113 B47C 06144Bc80B93

ADD Trakya Şubeleri Pınarhisar’da Yaşananlara Tepki Gösterdiler ADD Trakya Şubeleri Pınarhisar’da Yaşananlara Tepki Gösterdiler

Megakent De Etkilenebilir

Ağustos'u da neredeyse yağışsız geçiren bölgede Eylül ayında beklenen yağışlar gelmezse, üst düzeyde tedbirler alınması an meselesi.  İstanbul'u da besleyen Trakya Barajlarının doluluk oranlarındaki endişe verici düşüş ve gerçekleşmeyen yağışlar, Megakent’i de kötü etkileyebilir.

Editör: Merve Erduğan