Kültür-Sanat

Trakya'da Dionysos'un İzleri Anlatıldı

15. Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri kapsamında “Türkiye'de Arkeolojik Kazılarda Dionysos” Paneli düzenlendi.

15. Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

Bugünkü program kapsamında Prof. Dr. Ahmet Yaraş moderatörlüğünde, Doç. Dr. Melike Zeren Hasdağlı ve Doç. Dr. Sema Sandalcı’nın katılımıyla Konak Hotel bahçesinde “Türkiye'de Arkeolojik Kazılarda Dionysos” Paneli düzenlendi.

Panele Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Ertaş, DOKU Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Göksal Çidem, Prof. Dr. Mehmet Özdoğan gibi isimler katılımcılar arasında yer aldı.

Görsel sunumlarla desteklenen panelde konuşmacı olarak yer alan isimlerden Doç. Dr. Sema Sandalcı, Dionysos ile ilgili bilgiler verdi.

Bağların ve şarabın tanrısı Dionysos'un Trakya ile ilgili bağlarını dile getiren Sema Sandalcı, tarihçilerin Dionysos'u ele alma şekillerini anlattı.

Dionysos'a Trakya Bölgesinde yerel tanrıların özelliklerinin yüklenerek bir takım değişiklikler yapıldığını belirten Sandalcı, tarihi bulgular ile etkilerini dile getirdi.

Programda konuşmacı olarak yer alan Doç. Dr. Melike Zeren Hasdağlı ise belleğe ve doğru bilgiye verilen değeri ifade etti. Dönemin tarihinin şekillenmesine dair bilgi veren Hasdağlı, çok zor şartlarda yaşam süren insanoğlunun hayat çizgisi ve tanrı bağından bahsetti.