Üsküp Belediyesi’nden Öğrencilere Kırtasiye Desteği Üsküp Belediyesi’nden Öğrencilere Kırtasiye Desteği

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda çıkan yangına müdahale için tek yürek olup alevlerle mücadele etmeye Trakya'da koştular. Tarihi önemi de olan bölgeye destek için Çorlu Belediyesi İtfaiye ekipleri de hızlıca yola çıkarak yangın söndürme çalışmalarına katıldı. 700 hektarlık alanın etkilendiği yangın kontrol altına alındı.
Bölgeye takviye için giden Çorlu ekibi ile ilgili bilgi veren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Çanakkale’de, Tarihî Gelibolu Yarımadası’nda çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekiplerine ve orman işçilerine destek olmak amacıyla bölgeye giden ekiplerimiz, yangınla mücadele ediyorlar" sözlerini dile getirdi.
Yangınlara karşı diikatli olunması gerektiğini dile getiren Sarıkurt, "Orman yangınının bir an önce söndürülmesini diliyor, Çanakkale halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı; Çanakkale, Manisa ve Bolu'da meydana gelen yangınlar ile ilgili yaptığı bilgilendirmede 14 uçak, 13 helikopter, 265 kara aracı ve 1413 orman kahramanı sevk edildiği duyurdu. Yumaklı, "Yangınları kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalemiz aralıksız sürüyor" dedi.
A5-8

A6-5

A1-21

A4-8

Editör: Haber Merkezi