Yerel

Trakyalı Amazonlar Altın Portakal ile Dünyaya Açıldı

Lüleburgazlı genç yönetmen Engin Deniz Atlı'nın yönettiği belgesel filmi Trakyalı amazonlar; Altın Portakal ile dünyaya açıldı.

Lüleburgazlı genç yönetmen Engin Deniz Atlı'nın yönettiği belgesel film Trakyalı Amazonlar; Dünya Prömiyerini Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali özel gösterimi ile dün gerçekleştirdi. 
Engin Deniz Atlı’nın yönetmenlik koltuğunda oturduğu belgesel filmin yapımcılığında Sema Fener’in imzası bulunuyor ve ve Görüntü Yönetmeni olarak Çapan Özçelik yer alıyor. 
Festivale film adına Görüntü Yönetmeni Çapan Özçelik ve Yönetmen Engin Deniz Atlı katıldı. Gösterim sonrasında söyleşiye Yönetmen Engin Deniz Atlı, Görüntü Yönetmeni Çapan Özçelik ve filmin yapımcısı Sema Fener katıldı.


ÖZEL GÖSTERİMDEKİ 7 BELGESELDEN BİRİ
Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Özel Gösterim programında 7 belgesel film izleyici ile buluşuyor.  Bunlardan biri de Lüleburgazlı Yönetmen Engin Deniz Atlı’ya ait. 
Daha önce Trakya Hikâyeleri ismiyle duyurulan Belgesel serisinin ilk filmi Trakyalı Amazonlar, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, gösterimi ve söyleşisi ile izleyicisi ile buluştu. 


YÖNETMEN ATLI "HİÇ ELEŞTİRİ ALMADIK"
Film gösterimi sonrası gerçekleştirilen söyleşi beklenenden uzun sürdü. Alternatife konuşan yönetmen Engin Deniz Atlı film sonrası hiç eleştiri almadıklarına dikkat çekti. Yönetmen; " Yalnızca filmde Trakya’ya dair şive beklendiğine dair bir yorum geldi. Bunun üzerine şive ve azınlık dillerinin yok olmasına dair konuştum" açıklamasını yaptı.
Söyleşide de aynı şeyleri tekrarladığını belirten Yönetmen Atlı; TV dizilerinde ve yapımlarında şive meselesinin abartıldığına dikkat çekti. Söyleşide filmin bu konuda bir beklenti yarattığını gören yönetmen bu noktada da seyircilere şivelerin köy köy değiştiğini, bunun göç ettikleri yerlerle alakalı olduğunu açıkladığını belirtti.